餐廳: 小雨天 (葵涌廣場)
資訊:

星期六放工~男朋友話想食小窩米線.於是近近地黎左葵涌廣場呢間小雨天..去到果陣.已經2點幾都仲係咁多人~差d要等位!一坐底.我見佢地張餐牌竟然有新野出-北京餃子妹(一見到~已經知道佢跟同一層既【北京餃子妹】爭生意.連個名都係叫餃子妹)...於是我就諗住叫黎試一試佢同【北京餃子妹】比較一下邊個好食d.由於我自己又想食小窩米線.所以就問個侍應小窩米線揀餸可唔可以揀韮菜餃~咁正常做生意就緊係可以嫁啦.點知個侍應話唔得.咁我為有淨係叫餃子食啦!韮菜餃: $15有6粒..比起附近果間【北京餃子妹】貴$3.不過如果係好食既話都冇所謂! 一咬落去果下都幾多汁..但係d餡比較散同韮菜既份量冇【北京餃子妹】咁多.個人口味都係認為北京餃子妹好食d..當我食完我d餃子之後.我竟然見到隔離台有幾個人分別食緊小窩米線.但係佢地d米線入面都有我岩岩食完既果d餃子.我個心即刻沉左一沉.諗返起個侍應又話唔可以咁樣加埋叫.點知人地又得..果刻真係都幾嬲!另外我男朋友叫左罐可樂.點知到我食完野罐可樂都未黎.期間已經吹左d侍應3次.但係都仲未拎黎.搞到我男朋友又扯晒火.其實可樂只係罐裝.又唔洗沖.都唔明點解要等咁耐~我叫果

另外我男朋友叫左罐可樂.點知到我食完野罐可樂都未黎.期間已經吹左d侍應3次.但係都仲未拎黎.搞到我男朋友又扯晒火.其實可樂只係罐裝.又唔洗沖.都唔明點解要等咁耐~我叫果杯柚子蜜唔洗3分鐘都到左啦~!