黎到2022年啦🥳繼續捐窿捐罅四圍搵食!發現長沙灣有間隱世日式鐵板燒彷如omakase般高質😋新一年就去呢到開個好年先🎊 餐廳佈置好有日本居酒屋風格🎐望住牆壁上的日式畫🎎聽住鐵板傳來的滋滋聲🤤嗅著食物傳來的香氣😌五觀都得到最大的享受😍餐廳有吧枱位可以睇住廚師即席整鐵板燒👨🏻‍🍳👩🏻‍🍳咁岩吧枱滿左座😟不過坐旁邊位置都夠闊落同舒適😜可以遠距離感受鐵板燒風味👍🏻 梅(五點刺身盛合) $358二人前嘅刺身組合有五款🍣店員好細心詳盡咁介紹每款刺身嘅特別同順序食法🤤第一次食鐵板燒餐廳有日本omakase貼心服務嘅感覺🤗聽完店員嘅講解我地就由鮮味到濃味嘅順序起筷啦🥢首先食嘅係帶子😋每粒帶子中間夾住一塊薄薄嘅青檸🍋 估唔到帶子同青檸咁夾🤯青檸好成功咁帶出帶子嘅鮮甜味🌊而且帶子厚身厚切😋咬落去好有口感!真係好正🤤食完帶子就到包住日本細蔥🌱表面有酸汁啫喱嘅黑曹以🐟黑曹以味道清爽☺肉質超級彈牙🦷包住嘅日本青蔥細細條唔係咁覺眼😳但入口一𓊬間嘅蔥味如畫龍點睛🐉將黑曹以較清淡嘅肉推向另一層次🤯加上舖面嘅酸汁啫喱😌令人回味無窮🥰 品嚐嘅第三個順序係中拖羅😍 非常難得咁完全冇晒筋🤤食得出師傅刀功極好🔪冇晒筋嘅中拖羅

梅(五點刺身盛合) $358
聽完店員嘅講解我地就由鮮味到濃味嘅順序起筷啦🥢首先食嘅係帶子😋每粒帶子中間夾住一塊薄薄嘅青檸🍋 估唔到帶子同青檸咁夾🤯青檸好成功咁帶出帶子嘅鮮甜味🌊而且帶子厚身厚切😋咬落去好有口感!真係好正🤤食完帶子就到包住日本細蔥🌱表面有酸汁啫喱嘅黑曹以🐟黑曹以味道清爽☺肉質超級彈牙🦷包住嘅日本青蔥細細條唔係咁覺眼😳但入口一𓊬間嘅蔥味如畫龍點睛🐉將黑曹以較清淡嘅肉推向另一層次🤯加上舖面嘅酸汁啫喱😌令人回味無窮🥰 品嚐嘅第三個順序係中拖羅😍 非常難得咁完全冇晒筋🤤食得出師傅刀功極好🔪冇晒筋嘅中拖羅魚肉入口即溶🤩 然後食嘅係肉質軟而香嘅油甘魚😋魚肉細緻甘甜👍🏻仲要大大件新鮮厚切🥳魚香口感大大滿足🤤最後順序嘅深海池魚味道最濃😳肥美嘅深海池魚油香四溢😍油香中帶著魚嘅鮮甜🐟我同男朋友完美體現到咩叫做齒頰留香😌非常難忘🥰 呢邊啱啱食完刺身😋鐵板燒就馬上上枱😋美食一浪接一浪🌊時間啱啱好🤤

鐵板燒西班牙黑毛豬    $72

鐵板燒牛仔骨      $98

鐵板燒銀雪魚      $178

熱辣辣嘅黑毛豬🐷切成啱啱好一口一舊嘅size😋入口鬆軟 肉味好濃 而且充滿油香🤤味道跟普通豬有顯著易見嘅差別😌👍🏻在旁伴碟嘅炸蒜炸得非常香🧄黑毛豬片肉汁撈埋炸蒜一齊食簡直一流👏🏻同樣有炸蒜伴碟嘅係牛仔骨🐮牛仔骨被鐵板燒到好香😌因為牛仔骨油脂分佈比例好好👍🏻燒完都唔會乾 而且超多肉汁🤤最鐘意牛仔骨嘅筋😋有嚼頭而且牛味又香濃!連嘴刁嘅男朋友都大叫Yummy😋鐵板燒銀雪魚超有驚喜🤯銀雪魚魚香好突出😋燒過嘅銀雪魚有豐富魚油🐟肉質滑嫰 入口即溶🤤連平日唔鐘意食魚嘅我都讚不絕口🤭 👏🏻

鯛魚湯   $38
食完鐵板燒物🤤店員話佢哋舖頭今日有鯛魚湯😳問我地要唔要配試下😋因為餐牌上面係冇鯛魚湯嘅😳因為廚房多魚嘅日子先會有嘅隱藏餐單😜我同男朋友都覺得咁難得有機會😁梗係要試下啦👍🏻
鯛魚湯熬煮成奶白色😳睇個湯頭都已經知道真材實料啦!品嚐第一口嘅moment🤯魚湯味道超。級。鮮。甜!!濃郁嘅魚湯飲唔到丁點嘅味精或魚腥味🌊有嘅係充滿鮮味嘅魚湯😋後尾店員再介紹先得知原來呢個湯用料十足而且要煲足4個鐘😱所以唔係日日有🤤幸運嘅我地新年就食到超一流嘅隱藏餐單!2022年一定超有食神🤭👍

煙肉燒飯    $88
鐵板燒又點可以少得炒飯呢😋煙肉燒飯炒嘅時候已經好香😌上碟見到炒飯超足料👍🏻大碗得黎又多煙肉🥰煙肉嘅香氣同鐵板嘅鑊氣完全滲透係飯入面🍚d飯炒得好乾身 珍珠米粒粒分明!我地一致贊同稱得上炒飯介嘅KOL😁👍

係長沙灣鬧市區竟然有間咁高質嘅隱世日式鐵板燒!食完返屋企途中 我地一直係到回味 回味 再回味🤤每款食物都精心泡製👍🏻店員服務細心用心💕簡直係美味到無懈可擊嘅level😋為我地2022年搵食之旅打開左個完美嘅序章😍