2018-11-25
喺巴倫紐對面有間新嘅日本料理,之前行過都見到好多人幫襯,可能今日落住大雨,加上仲早,就唔算好多人,之後陸續就多人D。呢度有刺身、壽司、一品料理、飯麵、少量串燒供應。我地兩個人都叫左唔少野食,整體都好抵食呢壽司方面我地點左火炙左口魚、火炙帶子壽司、玉子壽司、原條鰻魚(7吋)壽司等等,火炙左口魚邊壽司燒起來魚質滑溜,燒過魚油溢出,我地不嬲都好喜歡火炙帶子分塩燒同汁燒,火炙過後都保持到帶子本身嘅鮮味,值得一讚!玉子壽司普普通通,京蔥吞拿魚蓉D蓉都夠滑嘅,不過平時多數食軍艦形式。最驚喜就係原條鰻魚壽司,足7吋長,鰻魚厚身,燒出來軟熟冇骨,又有魚香,成舊放入口,口感澎湃,以18來講,CP值高,正常來講,我食到起碼四舊,有下次瀧赤刺身飯料多,我盡能力記,有三文魚啊,蝦,北寄貝,玉子,帶子,仲有海膽tim,賣相吸引,而份量唔少,一個人一定足夠。最正嘅呢就係海膽啦,無腥味,鮮甜好食,証明係好新鮮其他用料雖然唔係大大件果種,但都收哂貨啦。串燒大蔥雞肉,感覺係用新鮮雞肉,仲連左少少皮,燒到好香。大蔥唔會燶,但又幾香,正。