2014-10-21 817 瀏覽
上次和男友開車到葡萄園探朋友,無意中見到開左新餐廳,見dayoff,又開車入去試試!第一樣就係見到倫敦地鐵站標誌做餐廳logo,好英倫風 餐廳原來係以單車做主題,有心思的燈飾,open kitchen配木檯,粗糙之餘帶點氣氛;最得意係凳,椅背扮單車手柄。 gum岩遇著餐廳做訪問,見到一大檯食物模特兒!超靚 第一次見真正的採訪,好興奮叫左pancake set試試。中意食生果的我好開心,pancake上好多生果! 大廚話pancake base專登加生果入個mix到,多d fibre同香d.   連埋個syrup,好好味。 玩陣電腦之後叫左個English Tea,揀左我最愛的lady earl grey(唔係度度有,見到即試),好香好香,d 茶夠熱,連埋餐廳個後花園景,好似返左英國hyde park飲tea做大學assessment gum overall 感覺良好,環境靚,大廚同侍應都好nice,有family run的感覺。因為男友埋單,唔多記得價錢 不過經開哩頭,hea 下幾好的:> p.s. 唔講唔覺,原來呢條路平時都有好多單車經過

第一樣就係見到倫敦地鐵站標誌做餐廳logo,好英倫風

gum岩遇著餐廳做訪問,見到一大檯食物模特兒!超靚
第一次見真正的採訪,好興奮

連埋個syrup,好好味。

不過經開哩頭,hea 下幾好的:>

p.s. 唔講唔覺,原來呢條路平時都有好多單車經過
食物模特兒
pancake set