已經係Shari Shari 嘅忠實fans,無論係咩口味嘅刨冰都係咁好食,無論幾時嚟都係咁多人食🫢新出咗好多唔同嘅味道,一定要試啦!🍧 焙茶黃豆粉忌廉 $95 (9.5/10)從來都冇諗過焙茶黃豆粉蕨餅可以咁完美咁配搭🫢 焙茶超級香濃,就好似飲緊一杯真嘅焙茶咁,一啲都唔會甜,表面係黃豆粉忌廉,用咗黃豆粉同埋焙茶去打,香濃焙茶加粒粒粒黃豆粉,口感係好黏稠,食得到好多黃豆粉嘅碎粉,好香好濃,仲有黑糖蕨餅,香濃嘅黑糖味,甜咗少少,蕨餅好煙韌。感覺好清新好解膩,就好似飲完茶一樣有餘韻,真心鍾意茶味濃同埋黃豆粉蕨餅,一定要試!🍰蘋果金寶芝士蛋糕 叫任何刨冰 +$48 (9/10)蘋果金寶就成日聽,用嚟整芝士蛋糕真係第一次見。蛋糕淡淡都食到蘋果金寶,蘋果酸酸甜甜再加埋玉桂嘅香,好清新!加上軟滑芝士,雖然芝士味未到好濃,但好清香,成個芝士蛋糕唔會好膩!整體係食蘋果嘅清香,蘋果金寶味道比較突出,芝士味就比較淡。冇諗過加埋芝士都好夾,好特別,出乎意料之外好食!推薦指數: 10/10真係香港最好食嘅日式刨冰!見到有限定豆腐刨冰,聽到隔離枱話豆腐味比較淡,食唔到豆腐味 ,賣相都比較清寡。大家有興趣都可以試

🍧 焙茶黃豆粉忌廉 $95 (9.5/10)

🍰蘋果金寶芝士蛋糕 叫任何刨冰 +$48 (9/10)

推薦指數: 10/10
真係香港最好食嘅日式刨冰!見到有限定豆腐刨冰,聽到隔離枱話豆腐味比較淡,食唔到豆腐味 ,賣相都比較清寡。大家有興趣都可以試吓不過其他應該好食啲🫢🫢🫢