2020-12-19 1818 瀏覽
係附近工作了1X年,由唔鹹唔淡廣東話嘅鬧人阿姐,到老闆娘唔煮麵出黎做侍應個位都一直好支持同好鐘意食哩間米線,個個星期都至少食2次,可以話係忠粉,其他食過都係覺得比不上。初轉手時都有一試 😭bu...差啲喊左出黎,乜嗱野味黎,煮衰晒成個米線,又酸又咸米線又生連最愛腩肉都.... 真係想問一句搞咩呀。明明仲見過個班後生仔有跟老闆學過一排,點解正式接手後可以煮到咁天淵之別。剛開始時諗住後生仔唔熟手啫,可能之後會改善,有進步空間。個年斷斷續續都去食過幾次都失望到核爆,加上lunch時間真係多人排隊,所以無再去食了。相隔幾年了,昨天路經又過左lunch時間可即入座就再試一下,可以講唔係繁忙時間,煮得都有5成似以前個味道,米線叫有進步,唔會太生或太淋,不過還是咸左啲,唔知係咪味精落太多🤷‍♀️值得一讚個腩肉好似keep返個水準,如果價錢都可keep返舊價會更好。希望將來真係可以食得返懷念嘅味道!
。希望將來真係可以食得返懷念嘅味道!
小鍋米線,腩肉,豆卜, 螺旋藻