2021-09-01 65 瀏覽
去到樓下個陣覺得冇乜特別好感, 因為太隱蔽, 不過咁唔起眼, 居然都有人同我地目的地一樣, 上到去餐廳仲滿左一大半, 期待感UP.雖然位於偏舊式既大廈, 不過餐廳非常乾淨, 好文青FELL, 好多打卡位!脆炸黑松露雞翼 ($58)❤️❤️❤️❤️呢到既黑松露係用黑松露沙律醬, 味道唔會好濃, 不過因為係沙律醬, 酸酸地咁好開胃炸感似脆香雞翼!櫻花蝦龍蝦湯 (+$10 跟餐)❤️❤️❤️❤️好香濃既櫻花蝦味, 好多地方會就咁掉堆櫻花蝦落去, 不過呢到係打碎晒, 唔會痴住晒個口, 好香又好靚, 係淡淡粉色XD蟹肉蟹子明太子扁意粉 ($128)❤️❤️❤️❤️❤️個汁好濃!! 不論蟹肉蟹子都好足料!!份量都唔細㗎, 幾抵食墨汁意大利飯配煎北海道刺身帶子 ($138)❤️❤️❤️❤️❤️男朋友好鍾意呢個飯, 會食到個嘴好黑, 一路食一路笑不過味道都幾好, 意大利飯唔會整得好硬, 每一粒都好平均包滿汁。帶子好明顯係日本個種, 偏爽口既甜品 – 第一件半價, 第2件加1蚊奶茶海綿蛋糕❤️❤️❤️❤️本來想叫TIRAMISU, 不過冇晒, 所以試左呢個清甜, 軟綿綿!富士蘋果芝士蛋糕❤️❤️❤️❤️呢個蛋糕係軟身芝士蛋糕, 唔會好甜好漏, 入面有粒粒

脆炸黑松露雞翼 ($58)❤️❤️❤️❤️
炸感似脆香雞翼!

櫻花蝦龍蝦湯 (+$10 跟餐)❤️❤️❤️❤️

蟹肉蟹子明太子扁意粉 ($128)❤️❤️❤️❤️❤️
個汁好濃!! 不論蟹肉蟹子都好足料!!
份量都唔細㗎, 幾抵食

男朋友好鍾意呢個飯, 會食到個嘴好黑, 一路食一路笑
帶子好明顯係日本個種, 偏爽口既

甜品 – 第一件半價, 第2件加1蚊
奶茶海綿蛋糕❤️❤️❤️❤️

富士蘋果芝士蛋糕❤️❤️❤️❤️
呢個蛋糕係軟身芝士蛋糕, 唔會好甜好漏, 入面有粒粒蘋果, 好特別

2021-08-14