1K
2022-04-10 519 瀏覽
成日見到網上呢間討論度都幾高既餐廳主打休閒文青風,今日終將約同朋友一齊黎食返個午後late lunch.龍蝦湯配牛油果大蝦稻庭烏冬以銅色茶壼裝上龍蝦湯按自己喜好慢慢添加湯入烏冬內.湯底唔會油膩帶一陣陣蝦香味,配埋大蝦同蟹肉等既配料令鮮味更濃.大蝦肉質爽彈又唔會霉,蟹肉配牛油果本身都好match,估唔到熱湯浸過既牛油果都唔會奇怪,幾清新.稻庭烏冬滑溜彈牙而且吸湯力強,充份吸左龍蝦湯蝦香.泰式辣肉碎軟殼蟹漢堡配柚子沙律原隻軟殼蟹夾係漢堡包中特別有氣勢!帶住牛油香既漢堡加上軟殼蟹既鮮甜同辣肉碎既辛香令味道層次豐富.軟殼蟹香脆juicy!食落都唔會覺得好油膩,配柚子沙律較light既配搭啱啱好.蜜糖烤單骨雞翼單骨雞翼更方便食用得黎整體感覺比原隻雞中翼更香脆!雞翼入味而且咬落雞肉仍然嫩滑,帶一陣蜜糖香.西西里絲咖啡檸檬梳打咖啡,入口帶住咖啡nutty甘香味既同時帶出清爽檸檬酸香.玫瑰茉莉花茶充滿大量玫瑰同茉莉花泡浸既花茶,茶底帶清澈金黃色.入口充滿陣陣花香.

泰式辣肉碎軟殼蟹漢堡配柚子沙律

蜜糖烤單骨雞翼