Weekend行左去上環做文青,打個卡🤣。想試呢到嘅Tiramisu好耐,個樣好特別咁。呢日去食其實都成5點幾所以食埋晚餐,個位置喺斜路,好幽靜。一入到去已經覺得裝修好有復古Vintage風,好正,人唔算多。除左Tiramisu外,叫左個Thai Tom Yum Sauce Seafood Spaghetti(冬蔭公海鮮意粉)同Tomato Chicken Risotto(蕃茄雞肉意大利飯),同2杯野飲,好似係Greentea Latte🍵(另加15)同Mint Tea。我覺得2個主菜都好食嘅,尤其係冬蔭公意粉,好香口偏重椰味,而且海鮮係出奇地好味,唔係雪蝦🍤,但略嫌粉量較少,始終覺得性價比唔高。飯都夠入味好食🤤飲品就無咩特別~最後就係主角Tiramisu出場,佢有啲咖啡浸住個冬甩型🍩嘅Tiramisu,造型好特別。但食落較苦,同個Texture有啲奇怪,我唔特別鐘意。一試無妨,但我應該唔會再Encore,可能期望太高哈哈。我認為Main仲好食。Overall我覺得呢到都唔錯,價錢唔平,但搵個地方靜靜地Chill下好唔錯,食物都唔錯。👍🏻
Weekend行左去上環做文青,打個卡🤣。
想試呢到嘅Tiramisu好耐,個樣好特別咁。

Oldish  Tiramisu

• Thai  Tom  Yum  Sauce  Seafood  Spaghetti