2021-04-23
行過美孚新邨,喺上海銀行隔離見到一間文青打卡嘅咖啡店,望多兩眼個餐牌,就毫不猶豫咁樣入咗去!👍🏻榛子疏乎厘價錢合理,疏乎厘帶有空氣感同時亦有鬆軟熱香餅嘅內層。蛋味唔太重,面層舖有一粒粒榛子,但醬如果可以多一點就更完美!不過想讚一讚榛子粒粒,每一粒都炒香爆過,配落軟綿綿嘅疏乎厘口感唔錯!👍🏻Tiramisu 好靚既擺盤,每一層都用人手塔得非常工整。最底層嘅手指餅浸左好濃香嘅咖啡味,微濕,食落就唔會太乾,仲有好綿滑嘅口感,絕對值得一試!👍🏻焦糖脆脆咖啡餐廳可以免費轉脫脂奶或者燕麥奶。焦糖脆脆喺上台嘅時候已經稍微溶化,融入落咖啡度。入口唔會太甜,牛奶味唔算太重,面層有小小綿密既奶泡!👍🏻福鼎白茶食完咁多甜嘢,不如要返杯茶嘆一嘆。(其實擺明想打一打卡),白茶入口好清,無苦澀,職員仲推介我加風乾橙片,入口多咗一份清香。💡環境全木設計,感覺好舒服!另外餐廳仲有少少包點可以比顧客外賣添!
👍🏻榛子疏乎厘
👍🏻Tiramisu
好靚既擺盤,每一層都用人手塔得非常工整。
👍🏻焦糖脆脆咖啡
👍🏻福鼎白茶