2019-06-30
2099 瀏覽
餐廳裝修特別,懷舊feel, 店員制服好causal, 佢哋好有禮貌,個個都好有笑容,整體俾人感覺好親切,好舒服☺️。食物都ok既,回本食物:-龍蝦,蟹,生蠔,燒大蝦1. 生蠔有3款,即開既,雖然唔算大隻,但都有3款俾你,其他酒店一般2款。2. 龍蝦都有2款,我攞咗2個開邊龍蝦都系好多膏啊😬)3.天婦羅做得唔錯,現場即炸既,另外壽司,拖羅唔錯。佢地既 “日式區” ok 喎👍4. 有好多咖哩款,我唔食辣,所以唔知好冇食,但試咗2款薄餅,完全唔得😣5. 片皮鴨,都好食,皮夠薄,不過我唔鐘意佢幫你包埋餡,我鍾意自己包,餐廳一定系怕食客加好多餡料。6. 片皮鴨位置,有蒸魚,有老火湯,想講下放蒸魚位置有些奇怪,蒸魚放在片皮鴨前面過少少咁多,食客排隊攞片皮鴨,跟本就阻檔視線,如果唔排隊攞,跟本唔知果度有蒸魚😒。如果只系想攞蒸魚,又要同排隊既人講唔好意思,要佢地讓一讓,但又會阻住後面既人行上前😔,所以我覺得餐廳要諗諗,我反而覺得如果蒸魚放在清酒煮蜆那個位置比較好。7. 有樣野估唔到就系佢既黑麥歐包好食喎,通常dinner buffet 都唔會攞麵包,見都有些人攞,我諗攞得都好食掛,點知有真系幾好食。8
食物都ok既,回本食物:-龍蝦,蟹,生蠔,燒大蝦
2. 龍蝦都有2款,我攞咗2個開邊龍蝦都系好多膏啊😬)
8. 雪糕有8款,好食。
9. 甜品唔多款,但整體都唔差☺️
10. 想讚下佢地做既醬料,比其他酒店超多款,例如,黑松露蜜糖芥茉,芥茉籽,紅酒醋,咖哩區既醬料,等等.....…👍
11. 最後,想講一入到普慶地牢呢個場冷氣好凍,最後食埋雪糕仲凍,就連我老公都話凍,所以要去既朋友仔,帶多件冷氣衫。
食到最後,都食唔到羊架😣
整體可以一試既。