自助餐係今年初,我同男朋友同埋佢屋企人去萬麗海景酒店食 dinner buffet。我本身唔太好食自助餐,所以都冇乜特別期望。我記得果晚嘅自助餐質素都可以,但款式選擇真係唔多。我記得佢個中式燉湯幾令我 surprise,我飲左三碗,每一碗都好足料,有花膠,鮑魚,冬菇,螺片同瘦肉,十分十分鮮味,岩晒鐘意飲中湯嘅我至於凍海鮮類別同魚生類別,當晚嘅自助餐竟然有麵包蟹食,麵包蟹都好新鮮,我都食左兩隻。而其他凍海鮮嘅質素就一般啦,都係咁,冇乜特別。同埋,不得不提,當晚嘅自助餐仲有大拖羅,好新鮮,但可惜數量唔多,好彩咁岩比我見到,即刻排隊拎另外,我男朋友話生蠔嘅質素都ok,不過我眼望就唔夠大粒同肥美。我覺得當晚自助餐質素都ok,只可惜真係款式少,同埋我平時都鐘意食甜品,但我只係食左個 Waffle,其他蛋糕就完完全全吸引唔到我去拎黎食

• 海鮮
  • 刺身