2015-09-12 1697 瀏覽
之前search過沙田有咩齋食, 但其實係冇乜選擇, 難得今日路經附近, 於是過嚟試試呢間小舖, 可惜今日係假日, 冇套飯食, 咁唯有散叫, 不過散叫都好多選擇~  春卷+蘿蔔糕  春卷個皮夠脆, 但入面d餡就un咗, 好似係芋頭絲乾咗咁, 但好難咬  蘿蔔糕個樣好粉, 但食落又唔差, 唔會好漿口(以為粉多), 而且都有蘿蔔味, 可惜料唔夠多  齋滷味只選了蠔油同酸齋, 唔知係咪放埋一齊, d蠔油汁味道蓋過酸汁, 所以酸齋唔夠酸味, 不過蠔油齋又唔會好濃味, 啱我  炒飯什豆齋雞粒炒飯, 開頭以為普通平凡, 但食落原來有d薑粒, 唔會太dry, 有d味, 都唔錯  炒麵唔油, 夠乾身  腐皮卷+紫菜卷其實兩個卷都係差不多餡, 都係沙葛絲、紅蘿蔔絲、木耳絲等等, 好爽口  雞骨草好夠味, 應該真材實料, 一d都唔甜, 所以苦苦地可能冇乜人一次叫咁多款式, 搞到阿姐都計唔掂數, 要用計數機計, 哈~

齋滷味
齋滷味

唔油, 夠乾身

雞骨草
好夠味, 應該真材實料, 一d都唔甜, 所以苦苦地

2015-04-26