2019-10-09
今日同女朋友食生日飯,我犯左每個男人都會犯嘅錯___我忘記book位食飯🤦🏻♂️,我先大叫一聲「太師公顯靈」,之後立即上網搵餐廳🍴。我喺網上search海景,性價比高,私隱,氣氛好,高搵到呢間Notte。 入到去眼見分jor 3間房,店員:話頭房係for朋友聚會,中房係二人聚餐,尾房係自由散打。真係「太師公顯靈」,臨時間中房個booking飛機左,我就冷手執個熱煎堆餅😂。(我懷疑三間房嘅組合可以隨意配合,只要有客要求就做到) 入到間房風景好好,真係對正個大維港,腳下望就係紅隧口,見到D車喺到塞下塞下,我就睇返對岸嘅尖沙咀。餐廳佈置的好舒服,店員每次做服務都會先敲門,感覺好私隱,好適合情侶💑談情😂。真係自成一局咁。 到食物。我地叫左4個course同5個course分別就係多件鵝肝。食物質素附合價錢,特別推介!!!牛刺生,蘋果木燒牛肩,帶子粟米湯,鵝肝!!!原來_牛刺生一定要配火箭菜,一淡食落去味首好原始,一淡牛香一淡爽脆!_蘋果木燒牛肩又係正,店員會專登示範現場燒,店員會推介5成熟,牛好香蘋果味,調味都好簡單但係好豐富。帶子粟米湯_被推介,主要因為粟米好有口感好多汁,帶子好大粒,
帶子粟米湯_被推介,主要因為粟米好有口感好多汁,帶子好大粒,煎過,我覺得可以刺生上。
鵝肝_見到都知唔簡單,好令身,一咬落去齒頰留香!
特別推介餐廳嘅蜜糖,牛油,全部都係自家製。唔食麵包都要試下味!
號外我女朋友話餐廳男店員幾靚仔,我唔覺同埋我惱左佢。
埋單大約1500左右,1500有間房有咁嘅食物質素,有咁嘅服務真係唔多!