2019-06-07 8135 瀏覽
好想食放題,諗起之前食過嘅呢間,就一早訂定位。去到門口講訂位號碼,職員就即時帶我哋入座。雖然係閒日都差不多滿座,跟以前相比,感覺空間感多了,座位闊落好多,坐得幾舒服。一入門口就有一排雪櫃放滿各式各樣嘅飲品。旁邊係甜品櫃。再多幾步就係雪糕雪條。一坐低見到本字典咁厚嘅點餐紙已經急不及待劃劃劃,每樣都點左少少嚟試。食放題最開心就係想食咩就點咩,份量唔多,樣樣都可以試下。首先當然係必食嘅刺身啦,刺身無雪味,帶子肉厚,蝦亦好爽口!卷物壽司都好有水準,份量細細件又可以試多幾款。食完生蝦再食熟蝦,肉質爽口,無令人失望。芝麻雞翼好有驚喜,外脆內嫩,有肉汁又入味,香口惹味。日式雪花牛肉鍋,牛肉嫩滑唔太肥,豆腐都好滑。清酒煮大蜆,d蜆都幾大粒,味道鮮甜。最後就係甜品,推介紫心香芋圓,外皮香脆,內涵QQ,有紫薯香味。燒有機菠蘿好甜,好多汁,無渣。由於樣樣都食吓,食咗太多嘢,未能盡錄,所以只係寫左幾樣最印象深刻嘅食物推介。二百幾蚊一位放題,性價比高!

一入門口就有一排雪櫃放滿各式各樣嘅飲品。

旁邊係甜品櫃。

再多幾步就係雪糕雪條。

首先當然係必食嘅刺身啦,刺身無雪味,帶子肉厚,蝦亦好爽口!

卷物壽司都好有水準,份量細細件又可以試多幾款。

食完生蝦再食熟蝦,肉質爽口,無令人失望。

芝麻雞翼好有驚喜,外脆內嫩,有肉汁又入味,香口惹味。

日式雪花牛肉鍋,牛肉嫩滑唔太肥,豆腐都好滑。

清酒煮大蜆,d蜆都幾大粒,味道鮮甜。

燒有機菠蘿好甜,好多汁,無渣。

• 紫心芋丸
  • 刺身