2018-07-07 3933 瀏覽
星期五,Happy Friday,放假前夕當然要食餐飽慰勞一下自己🙊今次由朋友發板,揀左位於佐敦長樂街既寶哥火鍋餐廳樓高三層,地下賣洋酒,二樓三樓就係火鍋!地方夠寬敞,冷氣夠,有電視可以一路睇深宮計一路食🤣🤣我們選的是$238火鍋放題,除基本火鍋配料外,重有刺身、海鮮拼盤、同靚牛肉🤤🤤湯底選擇很多,而且比平常任食邊爐見到既有特色我地揀左海鮮冬蔭公湯,一上枱香味四溢,味道不會太辣、帶微微酸味同香料味,非常惹味海鮮拼盤整個拼盤既海鮮都好新鮮,以蝦同鮑魚我最喜愛兩者都鮮味十足、爽口彈牙!刺身拼盤雖然款色唔算多,但勝在貴精不貴多!夠鮮甜無雪味牛小排嫩滑牛肉味濃手打三寶丸比出面散點食到的更結實彈牙!墨魚丸最有驚喜即炸響鈴任食竟然都食到即炸上枱已聞到新鮮炸起香味,重熱的🤤呢個個名真係叫「必試魚蛋」,好大粒,好彈牙,重有魚腐都一樣好好味整體超越任食既質素,上至拼盤下到丸類腸類都好另外呢道既河鮮類都非常新鮮,深得我朋友歡❤️,佢點名脆肉鯇魚腩必食另外服務都不錯,侍應收碟快、主動加湯調火等
今次由朋友發板,揀左位於佐敦長樂街既寶哥火鍋
餐廳樓高三層,地下賣洋酒,二樓三樓就係火鍋
地方夠寬敞,冷氣夠,有電視
可以一路睇深宮計一路食🤣🤣

湯底選擇很多,而且比平常任食邊爐見到既有特色

海鮮拼盤

整個拼盤既海鮮都好新鮮,以蝦同鮑魚我最喜愛
兩者都鮮味十足、爽口彈牙!

刺身拼盤雖然款色唔算多,但勝在貴精不貴多!夠鮮甜無雪味

牛小排
嫩滑牛肉味濃

手打三寶丸
比出面散點食到的更結實彈牙!墨魚丸最有驚喜

即炸響鈴
任食竟然都食到即炸
上枱已聞到新鮮炸起香味,重熱的🤤

整體超越任食既質素,上至拼盤下到丸類腸類都好

另外服務都不錯,侍應收碟快、主動加湯調火等
2018-07-06