招聘中
$15,500-$21,500
$16,500-$25,000
$16,500-$25,000
月薪
更多筍工 (6)
是日放假,約左朋友出黎,諗住幫佢plan下佢下星期去墾丁既行程。之前睇電視介紹過依間cafe,話有大量旅遊書供應(可以睇下),加上友人大力推介話佢之前既一個星期日去過,覺得幾好坐又無人趕佢走,所以就約係果度。大約五點十分左右到達,仲有下午茶餐,不過都唔平,要四/五十蚊一個,都算喇,諗住可以坐耐d傾下計plan下行程都差不多!我叫左一個窩夫配香蕉朱古力,朋友叫左個吞拿魚多士之類。個餐包一杯是日特飲/熱花茶/廿幾蚊以下既飲品。問題係,我搵完成個餐牌都唔覺有廿幾蚊以下既野飲,是旦啦,叫左杯是日特飲,保利要左杯咖啡。我地開始搵旅遊書同傾下計,旅遊書都算幾多既,可能墾丁又算熱門啦,都搵到兩本書睇下,睇左一陣d食物就到,個窩夫都唔錯,幾好食,不過其實都幾少,得半件再加少少沙律及香蕉。個吞拿魚多士到喇,但完全唔係多士囉,似麵包多d,好似無烘過咁。所以叫個侍應拎返去烘多次,還好佢都好有禮貌無"咋型"!食完哂野就開始傾行程,點知傾左一陣個侍應埋黎叫我地埋單!我O哂咀問係唔係即係要走?佢話係,因為出面開始有人等位!!!搞錯呀,果時七點都未夠,坐左唔夠兩個鐘?!搞到我勁唔好意思,咩都傾唔到又要轉場,激死人!其實,我明白既!一間餐廳如果個個客幫襯一百幾十就可以坐幾個鐘,執笠都似。趕客實屬無可厚非!不過佢打正旗號係一間休閒Cafe又擺哂旅遊書俾人睇都應該預左人地會坐得耐,如果真係會趕客,係唔係應該係門口寫定繁忙時間限坐幾耐之類呢!我覺得真係無問題喎,起碼如果係咁,我要hea得耐就唔會選果個時間或者選另一間,起碼唔會hard feeling嘛~
香蕉朱古力窩夫
2013-06-07