2018-11-14 185 瀏覽
收工同同事飛奔去食pancake ,早啲去果然唔洗等位三個女仔叫五個cake,誇張到落單姐姐都質疑我地食唔食得曬落單姐姐幫我地安排左最佳進食次序,十分貼心。首先係蛋治:雞蛋的厚度係唔適合櫻桃小嘴,兩片薄薄的包索曬汁同牛油,滿足得黎好邪惡!原味:蜂蜜的甜同牛油的鹹岩岩好,pancake 的鬆軟度又係岩岩好,新鮮整起外皮仲有少少脆!朱古力苺:dark chocolate 岩曬唔好甜嘅我,苺醬嘅酸都係perfect match,但個醬太水,我覺得影響左pancake嘅口感。西多士:排出黎似窩夫多個西多,咬落去係峰蜜味焦糖脆脆口感,必須要配合伴碟嘅cream ,無咁甜又夠滑。最後係綠茶:茶味澀澀地絕對係最後上的原因,可以減除翻西多嘅甜,搭配嘅紅黑豆都唔係比糖水浸完咁甜,不過另上嘅綠茶汁都會令pancake浸林,好彩係另上。總結最好味係原味! 最治癒係一切開份pancake見到嘅煙向上升起。結論係我地食曬五份仲要清曬碟!
收工同同事飛奔去食pancake ,早啲去果然唔洗等位

三個女仔叫五個cake,誇張到落單姐姐都質疑我地食唔食得曬
落單姐姐幫我地安排左最佳進食次序,十分貼心。

結論係我地食曬五份仲要清曬碟!

2018-11-13