餐廳: 小越廚
資訊:

2023-01-01 21 瀏覽
松本菜奈實,整體都麻麻地,唔緊要,上圍夠爆已經足夠叫好叫座!《小越廚》畀我感覺都一樣,環境、大抵食品質素都屬正正常常、一般般,唯獨是個湯底令人眼前一亮🤩。叫咗個$188二人餐:任選兩款粉麵飯🍜 + 三款小食各三件 +飲品兩杯🥤。先講小食:泰式炸蝦餅🍤、泰式香辣魚餅🐟、蒜香魚露雞翼、河內炸春卷🫔、越式扎肉、泰式酸辣鳳爪。六款揀三款,可以試足一半,已經好吸引。最後揀咗泰式炸蝦餅、蒜香魚露雞翼同埋泰式酸辣鳳爪。衰喺雞翼到,勁鹹,食唔落口🤮。雞翼都可以出事,立即大打折扣👎🏼。兩款粉麵飯,分別嗌咗「馬來叻沙湯河粉配香茅豬頸肉」同「番茄🍅蟹膏湯河粉」。兩個湯都意外地出色👍🏾,叻沙香濃惹味;至於個蟹膏湯,估佢唔到咁濃郁,真係好似食緊當造蟹咁啖啖膏。

小食三款
馬來叻沙湯河粉配香茅豬頸肉
番茄蟹膏湯河粉
2022-12-31
10 分鐘 (堂食)
馬來叻沙湯河粉配香茅豬頸肉
番茄蟹膏湯河粉