2006-01-16
15 Jan,2006 星期日一家人食lunch,爸爸先到搵位。1時多到達,很多人,要撘枱。我們食了:馬拉糕、叉燒包、蝦餃、綿花雞、鯪魚球、金錢肚、豆苗餃。每款點心的水準依然很好。媽咪還點了煙鴨胸:落單是侍應說午巿不知有沒有。幸好有。上枱時很熱,應是即燒的。肉質軟滑,煙味不算濃,值得一試!!埋單: HK$168提外話:坐樓上是劃點心紙。今次第一次坐在地下一層,要出去拿點心。我和二家姐出去拿了5籠,已"出手"準備拿回位,阿姐很親切又好笑容,替我們拿,服務很周到呢!!媽咪本想再點食物,但因為撘枱安排混亂,最後食完點心就走了。我和媽咪到收銀處埋單時,收錢的阿姐對我們說:"你們真係好,肯讓位俾佢哋。"因是我們主動讓位的。我對她說:"唉..讓又唔係,唔讓又唔係..!!"下次不要撘枱!!還要坐樓上!!(服務4分是給點心阿姐及收銀阿姐的,安排撘枱的侍應及部長就...唉..!..~_~;)
我們食了:
埋單: HK$168
媽咪本想再點食物,但因為撘枱安排混亂,最後食完點心就走了。