2022-01-07 72 瀏覽
Subtle Island 喺旺角地鐵站出口附近,交通好方便。餐廳喺商業大廈嘅4樓全層,地方好寬敞。餐廳分開三部份,有許願水池、人造沙灘同異國風露台。最吸引我嘅就係許願水池位,裝修得好靚,好似置身外國一樣。尤其而家冇得飛,去下特式餐廳,轉換下心情,人都精神晒😄我本來只係一心諗住影下靚環境,完全冇諗過餐廳嘅食物原來都出奇地美味!軟殼蟹鹹蛋黃忌廉汁意粉($118)軟殼蟹配上鹹蛋黃,炸得酥脆,替炸軟殼蟹增添新元素,突破傳統單純味道。香煎北海道帶子紅菜頭汁意大利飯($128)北海道帶子大粒而且新鮮,煎得生熟得宜。紅菜頭汁意大利飯,未食都已經滿足視覺享受,桃紅色,好少女💕 risotto煮得啱啱好,煙靭有咬口。我同朋友見到有一D特式cocktail ,於是order兩杯去配合返個摩洛哥渡假mood🍹我哋點咗Conut Sea ($128)同G.T.G ($128) Conut Sea 顧名思義就係有椰子啦!用椰子殼裝住杯酒,不過飲嘅時候最好只拎起隻玻璃杯,如果唔係就好易倒瀉。Bartender 都幾重手,酒嘅份量好多,而且太甜,我只可以飲半杯。朋友嗰杯G.T.G. 係Gin Tonic 加Ear

朋友嗰杯G.T.G. 係Gin Tonic 加Earl Grey Tea。我覺得味道調得比較好,有伯爵茶嘅芳香,同時酒嘅分量亦啱啱好。

到埋單嘅時候我哋先發覺原來cocktail 嘅價錢同食物係一樣架!Main course 百零蚊好合理; cocktail 百零蚊就貴左D(仲要味道一般般)我唔建議試cocktail ,飲其他飲品會好啲。

環境同食物我都好滿意,服務質素都唔錯,staff好詳細咁介紹D cocktails 俾我地揀。如果想開開心心打卡影靚相,去Subtle Island 一定唔會令你失望。