📍搭船先食到嘅沙嗲牛肉米通🤣 -- 陳通記💛🥰Bookmark咗陳通記超級耐,上個月生日入長洲玩終於去咗試!🤣🤣當日雖然係平日,但人流都唔少㗎~🙈我同男朋友叫咗一份西多同一碗沙嗲米通🤣------------------------------⭐️沙爹鮮牛肉米通($33)沙爹湯底聞落香濃,仲加入咗花生碎~本身expect湯頭會係濃稠type,但可惜係比較稀身🥺不過飲落都頗惹味,仲有陣陣辣勁😛米通份量超多,食極都仲有😹建議同朋友share🤣牛肉嘅份量同樣慷慨,軟腍無筋,但就唔係好有沙爹嘅味🙈米通口感彈牙,中間嘅嘅通窿仲注滿曬沙嗲湯😋整體嚟講都抵食嘅,但可能本身期望太高,食完感覺唔係特別有驚喜🙈------------------------------⭐️西多士($23)西多士送上檯仲係熱辣辣勁香~~🥰食落蛋香濃郁,麵包鬆軟,包邊有少少脆口!搽埋面頭嘅牛油同海量嘅煉奶又香又甜(但勁邪惡!😈😈)------------------------------賣相:6.8/10味道:6.8/10性價比:7/10回頭度:6/10
📍搭船先食到嘅沙嗲牛肉米通🤣 -- 陳通記💛🥰

⭐️沙爹鮮牛肉米通($33)

⭐️西多士($23)

賣相:6.8/10
味道:6.8/10