焱丸水產

Flame Japanese Cuisine
炎丸居酒屋一直都咁滿座受歡迎,4年前食過,一直都好鍾意呢間餐廳好有日本feel,所以再黎。提一提大家一定要訂位,walk-in真係冇可能有位,我係平日星期四晚,早一個round 6:30pm去到,到7:30pm時候都已經全場滿座。冇得飛去日本,可以黎炎丸咁有日本氣氛嘅餐廳食飯,都好開心同興奮有好心情😂首先叫咗個焱丸海鮮沙律,新鮮爽口,個汁令人好開胃。左口魚刺身,我第一次食,賣相setting有心機,一片片透明,朋友話口感有d似淡味芝士,有少少魚骨但軟身直接吞都冇事。三文魚中卷又係相機食先,靚setting,又好味。黎呢度點少得叫我最鍾意,同埋呢度出名嘅燒海鮮,甲羅燒同帆立貝殼燒!!餐廳知道客人唔識掌握點燒得好,所以呢part職員會幫手燒,好好服務同跟得好貼,包保唔會浪費咁靚嘅材料。我哋叫咗:黑松露蟹肉甲羅燒蟹味噌甲羅燒蟹蓋裡滿滿嘅蟹膏,係烤爐上一邊加熱,香氣一邊湧出,鮮味濃郁,之後用匙羹食,啖啖美味一絕!!最後當然唔少得我最愛嘅帆立貝殼燒同鮑魚殼燒,原隻帆立貝同鮑魚連殼上, 夠晒新鮮惹味;新鮮到個鮑魚燒緊時狂郁(搞到我都有d唔忍心),肉質好彈牙,冇調味都好好味。賣單走時,職員講加油,明

首先叫咗個焱丸海鮮沙律,新鮮爽口,個汁令人好開胃。

三文魚中卷又係相機食先,靚setting,又好味。

我哋叫咗:
黑松露蟹肉甲羅燒
蟹味噌甲羅燒

賣單走時,職員講加油,明嘅就明,在心中,感到同路人嘅打氣💪🏻💛
焱丸海鮮沙律,新鮮爽口,個汁令人好開胃。
三文魚中卷
黑松露蟹肉甲羅燒,蟹味噌甲羅燒
鮑魚殼燒
2021-04-08
焱丸海鮮沙律,新鮮爽口,個汁令人好開胃。
三文魚中卷
黑松露蟹肉甲羅燒,蟹味噌甲羅燒