2017-07-23
餐廳裝修圖有得睇, 偏向和風式, 裝修本來就很好坐位也舒服, 有小量bar 台坐^^~基本上環境我十分滿意~前菜為牛舌, 我本人其實不太喜歡牛舌, 但第一口食落去時, 發現呢間餐廳的牛舌跟平時食的有所不同,這個口感彈牙, 食落去有小小似豬肉的味道, 為冷盤. 作為前菜十分好味和有特色!炭燒牛扒 118$ 牛扒肉汁算多, 主要味道比較濃, 師傅會係我地面前燒,因為我地係bar 台可以見到! 燒既爐夠高溫,都可以見到空氣在動, 夠高溫燒可以令牛肉汁更易鎖住.明太子玉子燒 88$呢道值得食, 我叫這道菜,朋友還跟我搶來食!我覺得好味,主要在於口感上, 蛋個個都有食過,但煮得質感好食,就比較考功夫, 這個玉子燒比較鬆軟,又帶小小爽/彈的感覺. 一試難忘, 如試餐廳必叫.獺祭酒上就比較濃味, 酒精成份比較高!飲落味道清甜, 甜味比較重, 易入口!餐廳內如點酒我推薦這款!裝酒的方法也很特色! 有上下2個杯! 飲的時候要小心流出XD極上牛舌定食 168$此為餐廳王牌食物之一, 我覺得口感同出面真的很不同,跟前菜也十分不同, 基本上同為牛舌, 但在餐廳裹我食了十分多不同味道到牛舌!這個十分彈牙爽口,
餐廳裝修圖有得睇, 偏向和風式, 裝修本來就很好
坐位也舒服, 有小量bar 台坐^^~
基本上環境我十分滿意~
但第一口食落去時, 發現呢間餐廳的牛舌跟平時食的有所不同,
牛扒肉汁算多, 主要味道比較濃, 師傅會係我地面前燒,
因為我地係bar 台可以見到! 燒既爐夠高溫,
都可以見到空氣在動, 夠高溫燒可以令牛肉汁更易鎖住.
明太子玉子燒 88$
呢道值得食, 我叫這道菜,朋友還跟我搶來食!
我覺得好味,主要在於口感上, 蛋個個都有食過,
但煮得質感好食,就比較考功夫, 這個玉子燒比較鬆軟,
又帶小小爽/彈的感覺. 一試難忘, 如試餐廳必叫.
獺祭酒上就比較濃味, 酒精成份比較高!
飲落味道清甜, 甜味比較重, 易入口!
餐廳內如點酒我推薦這款!
此為餐廳王牌食物之一, 我覺得口感同出面真的很不同,
這個十分彈牙爽口, 味道濃+多汁, 份量算多~ 不論是否喜愛牛舌都值得一試,
連我平時不吃牛舌的人也覺得十分讚!
整體服飾水平,
環境, 裝修, 食物都十分出色,
沒有有什麼不滿意^^