2020-03-21
朋友住將軍澳,好耐冇見,特登搵去食晚餐,佢介紹食呢一間東南亞菜。一直都對開泰國菜冇乜抵抗力既我都好想試吓.呢一間Mee...lemonglass Menu 有好多款式,仲有特飲,好似奶蓋綠茶、芝士芒芒、水果茶等等,我同朋友都叫咗各一杯。👾茉莉奶蓋綠茶奶蓋嘅芝士比較淡,配上綠茶都係比較淡,甜度唔高,屬解渴之選,唔太鍾意甜嘅人可以點呢一杯飲。👾雞絲喇沙成日都覺得喇沙係泰國菜入邊既唔辣,又唔酸菜色,接受程度比較高,呢一碗喇沙滿滿一碗,入邊有蝦、豆卜、雞肉、蛋,份量十足。👾小食拼盤成日食泰國菜必選嘅小食拼盤,都係經常會出現嘅泰式小食,五款食物都唔錯,尤其是雞翼得好入味,泰式鳳爪嘅話,因為朋友唔鍾意食,我就食晒全部,超級爽👾馬拉盞炒通菜味道非常夠味,獲氣好到家,好香油獲香氣,辣味加馬拉盞果種鹹鹹香香,正.👾芒果糯米飯好吃到一下就下肚,拍照完全省略了。芒果搭配拌了香葉的糯米真的是迸出好滋味,想像不到的美味,先是糯米飯一股淡淡香味撲鼻而來,再搭上甜到不行的芒果。
👾茉莉奶蓋綠茶
👾雞絲喇沙