同友人book左8點半嘅大閘蟹放題 去到嘅時候 門口同入面都好多人 但係係完全無安排 個個都塞晒入去 係無職員做入座安排 鬥塞入去 咁我book黎做乜?幾經辛苦 差唔多8點9個字入到去坐底 等左十分鐘 就有4隻大閘蟹送左上黎 細隻嘅 因為放題黎 咁唔挑剔啦 個碟好油 一摸隻蟹 凍嘅⋯ 打開 蟹唔多唔少 都唔挑剔啦 因為係任食 食完叫個阿姐黎多6隻 佢話唔好搵我 就走左去 之後再叫個經理落6隻 佢話好 但我等左半個鐘都未有 再叫第個職員落 都係一直都無拎黎 咁其他菜式 一開始上左鮑魚 時蔬 (都係凍嘅)同 大閘蟹 就已經停晒手 等左9個字都無野食黎 所以我咁得閒係到打我人生中第一個食評 亦都係我第一次啲咁伏嘅野 我仲等緊其他野食 但已經就黎10點半 我只係食左2隻大閘蟹 仲有半個鐘 唔知我仲可以食到啲咩

2019-10-25