2017-09-08
是日又打3號風號,但完全無礙我去街的決心!適逢同男朋友既6週年,一於先去APM行街,再去藍田平平地食個放題。當日大約7點去到藍田既富田放題,可能星期日既關係,人流並不少!由於今次係我地第二次嚟到富田,已經對order紙可謂好熟悉!放題種類好多,上至刺身,下至拉麵應有盡有。飲品方面都有好多選擇,大部分飲品係自取,而清酒同梅酒可以係order紙上面叫。我們非常肚餓,先二話不說拿起刺身order紙點刺身!所有利香港人最愛既刺身都有係紙上面。說時遲 那時快,新鮮既刺身就嚟到我地面前。三文魚肥美又新鮮!牡丹蝦又大隻又鮮甜,好快就被我地Ko哂再來壽司,壽司比例剛好,唔使怕食太多會滯!推介火炙三文魚!油脂非常香男朋友則叫左吞拿魚香蔥手卷,香脆紫菜包住新鮮吞拿魚腩,加上蔥平衡魚脂油膩!正!炸物方面不過不失,選擇多而且炸粉唔厚。當中榴蓮炸彈最好食!榴蓮香甜配合香脆外皮,做甜品係一絕!串燒係即時新鮮燒,紫薯非常甜又健康 推介!燒蝦方面亦好出色,因為新鮮所以有少少鹽調味已經好好味熟食方面韓風炒蜆同焗蠔我都好推介,雖然炒蜆略嫌辣左少少,但個醬汁的確好惹味!焗蠔雖然蠔size較細,但勝在鮮甜,配上蒜香味,真係不
串燒係即時新鮮燒,紫薯非常甜又健康 推介!
燒蝦方面亦好出色,因為新鮮所以有少少鹽調味已經好好味
焗蠔雖然蠔size較細,但勝在鮮甜,配上蒜香味,真係不知不覺食左一打