2018-04-02
約咗好耐,終於約到舊同事食生日飯。揀咗去尖沙咀食西餐,大家相約七點。因為book咗枱既關係,一黎到,店員就帶咗我地去二人枱。店入面有BAR枱,如果約咗朋友一齊飲酒,坐係BAR枱前面邊飲酒邊傾計都幾有意思。除此之外,有一張high table可以for一大班人一齊黎聚餐,今晚都有一枱人係咁,唔錯喎!近窗邊既卡位就可以俾一家人一齊黎食飯,餐廳座位既設計都真係可以serve到唔同人喎!餐廳入面既燈光唔係好光,而天花既光管俾到人cyber既感覺。每張枱都會有個小燭光,有少少浪漫既感覺,氣氛係唔錯既,唔怪得見到唔少情侶係到進餐。一坐低店員就好快拎水黎俾你,服務好好呢~我地點咗兩個set dinner~橙柳露筍芝士沙律︰橙柳切成件放係沙律菜和露筍上面,形成鮮明既對比,橙柳清甜多汁,但上面有少少紅色辣粉,甜辣交雜刺激住味蕾,再加上露筍十分嫩,唔會有渣,夠哂清新,若果芝士味多D就更好。炸粟米南瓜薯餅配青瓜薄荷沙律醬︰呢個南瓜薯餅雖然話係炸,但食落唔會覺得熱氣。啖啖南瓜蓉配粟米,點埋青瓜薄荷沙律醬,好夾。低溫慢煮三文魚扒配乳酪刁草汁︰三文魚扒以低溫慢煮,唔會過老,魚肉熟得剛好,而乳酪刁草汁酸甜酸甜,帶來
揀咗去尖沙咀食西餐,大家相約七點。
我地點咗兩個set dinner~
橙柳露筍芝士沙律
炸粟米南瓜薯餅配青瓜薄荷沙律醬
炸粟米南瓜薯餅配青瓜薄荷沙律醬
低溫慢煮三文魚扒配乳酪刁草汁
香煎頂級牛柳扒配酸青瓜芥末醬
香煎頂級牛柳扒配酸青瓜芥末醬
Fruit Tea
Butterfly Flower Soda (with Lemon)
是日甜品
是日甜品