2025-08-21
Happy Friday👏🏻 又去觀塘工廈發掘一下美食🙌🏻 泰式串燒小食😍 最啱可以一路傾計一路慢慢咀嚼🤪 🥳先嚟兩杯特飲🙋🏼♀️咸檸7 一飲之下 好有驚喜🤩 味道好到位😍 解渴解膩 真係第一次飲到咁有誠意嘅咸檸7👏🏻 🙋🏼♀️龍眼冰 同樣好有驚喜 鮮甜龍眼 味道突出 甜味剛好 非常有水準👍🏻 🙋🏼♀️錫紙蒜蓉牛油焗雜菇 蒜蓉牛油味超濃 非常惹味 作為第一款上菜小食 味道咁到位 我對其他小食都好有信心💛 🙋🏼♀️8款串燒匯雜 即叫即燒💪🏻🩶雞心&雞肝 無腥味 處理得唔錯 口感軟嫩 🩶雞皮 酥脆可口 🩶雞軟骨 有嚼勁之餘仲有少少韌性 🩶雞腎 爽口 唔會太乾身 無腥味 🩶豬肉 有彈性 🩶雞肉 嫩滑 冇雪味 有肉汁 🩶牛肉 連埋油脂一齊食 口感鬆軟 叫咗少辣 惹味可口 辣味唔會蓋過其他調味&肉味 仲有一個特調嘅泰式汁 令串燒味道更突出 唔錯 🙋🏼♀️生菜包 生菜新鮮爽口 碎肉炒得唔會太乾身 仲保留到少少肉汁 生菜+肉碎 口感清新惹味 🙋🏼♀️紅糖糍粑 熱辣辣 外層超脆 內層軟糯 流心紅糖 整體唔會太甜 滿足
🥳先嚟兩杯特飲
🙋🏼♀️咸檸7