2025-04-21 324 瀏覽
又發現咗一間性價比超高嘅餐廳 價錢抵食之餘而且味道都非常之好!🥢椒鹽魷魚鬚 $58魷魚鬚炸得香脆 唔會多炸粉 有調味🥢燒澳洲羊架 $42🥢炭燒厚切牛舌 $28🥢燒雞腎串 $14🥢王牌燒菠蘿 $24串燒都係即叫即燒熱辣辣 羊架好嫩滑唔會太騷菠蘿好甜好正 我全部都叫咗唔辣 有需要檯上亦有辣粉可以自行選擇🥢鱈魚波波 呢個望落以為好熱氣 但咬落好似麻薯波波咁 係款幾香口嘅小食🥢古法燒鰂魚 $118呢個絕對要推介!條黑鰂好大條 魚肉非常嫩滑 平時蒸都蒸唔到咁滑我同我家姐2個人可以KO成條 而且魚肚有藏香茅調味 亦有配泰式醬汁但我覺得原汁原味已經非常好味 咁大條咁好味先係$118炸❗🥤鹹檸七 $10呢個都值得推介 個鹹檸佢哋係成粒打碎埋可以食埋 所以飲嘅時候除咗有咸寧之外 仲會覺得有少少甘甘哋嘅味道 🥢爆汁糍粑老闆最後仲送咗個甜品比我哋試下 正常一份係5件 $18呢個都好好味 岩炸起要攤陣先 裡面係黑糖糖漿 整體價錢都非常抵食 串燒十幾蚊起 飲品都係10蚊呢一餐先係$300左右 再問之下攞埋個LUNCH TIME MENU午餐都係$48蚊起 隔日已經即刻介紹同事試下 試咗個醉雞同酸菜魚外賣返公司食

🥢椒鹽魷魚鬚 $58
但我覺得原汁原味已經非常好味 咁大條咁好味先係$118炸❗
🥤鹹檸七 $10
呢個都好好味 岩炸起要攤陣先 裡面係黑糖糖漿

整體價錢都非常抵食 串燒十幾蚊起 飲品都係10蚊
外賣返公司食2個都好好味 唔記得咗影相 會KEEP住幫襯啊!

• 古法燒鰂魚
2025-04-11 483 瀏覽
觀塘工廠大廈食肆林立,今晚我們就到新開的堅豐廚房吃晚餐。一出電梯,門外一幅:串燒「精神」盡興,三國英雄齊聚聰明燒的「易拉架」十分吸睛。一進入內更有一幅大大的壁畫:「呂布戰三英,不如串燒啤酒更盡興」。非常醒神,可見老闆的心思和幽默,他應該十分喜歡三國的英雄故事吧!椒鹽雞泡魚乾配沙律醬魚乾炸得酥脆帶嚼勁,椒鹽香氣撲鼻,搭配微甜的沙律醬,層次豐富。沙律醬的香甜配上魚乾的鹹香,十分惹味。王牌燒菠蘿菠蘿表面焦糖化後充滿誘人炭香,菠蘿十分鮮甜,咬下時菠蘿汁爆發,酸甜濃郁。泰式生菜包新鮮豬肉豬肉碎炒得鑊氣十足,鹹香中帶魚露的鮮,配脆嫩新鮮生菜,口感清爽。泰式醬汁是靈魂——酸辣醒胃。  炭燒豬頸肉外皮焦脆,內裡肉質彈牙多汁。蘸上經典泰式辣汁更昇華,乾蔥頭、香茅、芫荽十分香,完美展現泰式燒烤的細緻。  古法燒鰂魚魚皮烤至金黃酥脆,肉質卻保持雪白嫩滑,古法醃製的鹹香滲入魚肉,簡單卻考驗功夫。鯽魚的骨很大條,沒有太多碎骨,非常多肉。蘸上醬汁更提鮮,原汁原味很好吃。  蒜蓉燒生蠔生蠔肥美飽滿,蒜蓉鋪滿,烤後香脆不嗆,與蠔肉的海洋鮮甜形成絕配。蒜香濃郁卻不掩蠔味,尺寸霸氣,滿足感爆棚。   鹹檸七打碎的鹹檸檬與

椒鹽雞泡魚乾配沙律醬

王牌燒菠蘿

泰式生菜包新鮮豬肉

炭燒豬頸肉

古法燒鰂魚

蒜蓉燒生蠔

鹹檸七
打碎的鹹檸檬與七喜氣泡完美融合,鹹甜交織又帶柑橘清香,消暑解膩神飲。鹹檸檬的顆粒有口感  。

這家小店將泰式的酸辣炭烤與中式細膩調味結合,食材新鮮、醬汁功不可沒。尤其推薦「蒜蓉燒生蠔」與「古法燒鰂魚」,醬汁的複雜度讓人回味。雖然食物的種類選擇不是太多,但是食品是非常美味的,也可見到老闆的用心。
  • 古法燒鯽魚
  • 蒜蓉燒生蠔
2025-08-03 10 瀏覽
觀塘嘅打工仔有福喇~ 呢度不嬲超多嘢食,最近我就試咗間工廈入面嘅串燒餐廳,幾推薦😋!🐮 燒安格斯牛小排($128)牛小排切成一塊塊,我哋叫嘅medium rare燒得粉嫩,好靚仔🤤 食落又香又嫩😋🍢各種串燒串燒豬牛雞各兩串($98)燒雞肝($20)燒雞心($20)燒雞軟骨串($14)燒雞腎串($14)燒雞皮串($12)雞皮夾大葉雞肉串($24)橫膈膜($20)呢度嘅串燒用無煙碳熱住啲串燒,又唔會有煙,食完都唔會全身好大陣味,食得乾淨又有氣氛🥳 串燒選擇超多,我就鍾意食串燒雞肉,又嫩滑又香~雞皮都燒得好香脆、橫膈膜油香豐富😍🍛 蟹肉蟹子鰻魚炒飯($128)除咗串燒肉類🍖,呢度嘅炒飯同樣惹味!而且呢個炒飯超足料,炒得鹹香得宜,yum yum 😋 🥤羅漢果水($20)🥤自家製樽仔薏米水($20)堅豐廚房 * 聰明燒📍觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓06室

🐮 燒安格斯牛小排($128)

🍢各種串燒
串燒豬牛雞各兩串($98)
燒雞肝($20)
燒雞心($20)
燒雞軟骨串($14)
燒雞腎串($14)
燒雞皮串($12)
雞皮夾大葉雞肉串($24)
橫膈膜($20)

🍛 蟹肉蟹子鰻魚炒飯($128)

🥤羅漢果水($20)
🥤自家製樽仔薏米水($20)

堅豐廚房 * 聰明燒
📍觀塘成業街19-21號成業工業大廈1樓06室
2025-07-29 0 瀏覽
🍢 **堅豐廚房X聰明燒|工廈藏住呢串燒驚喜!** 喂!同你哋分享間隱世串燒店,喺觀塘工廈上到去一開門就香到癲!唔係得串燒出色,連小食同大菜都堅有料到,今晚食完即刻想book下次~ 🌟 **鹹檸七|靈魂救星!** 第一啖就知係老手沖嘅!鹹檸檬醃到啱啱好,唔會死鹹又帶回甘,七喜氣泡勁足,啪落去「唰」一聲解晒膩,同串燒係絕配! 🍆 **蒜蓉燒原味茄子|跪低級蒜香!** 成條茄子燒到外皮微焦,一𢳂開啲蒜蓉多到瀉出嚟!秘製蒜油超惹味,茄子肉吸盡精華,軟糯帶甜味,食到唔捨得放筷~ 🌶️ **經典酸菜魚|酸辣暴擊!** 驚喜!估唔到串燒店嘅酸菜魚咁高質!魚片嫩滑到冇朋友,酸菜脆卜卜仲帶天然發酵香。湯底酸辣平衡,偷偷哋飲咗半碗... 加埋粉絲索汁,真係忍唔住「umm」出聲! 呢餐完全顛覆我對串燒店嘅印象,由飲品到主菜全部有心思。最抵讚係食材原味夠突出,調味唔會死鹹,食完喉嚨完全冇負擔。工廈果然永遠有驚喜! #觀塘美食 #工廈隱世店 #串燒控必收 #酸菜魚上頭 #蒜蓉邪惡度爆燈 #香港掃食 #抵食不分享對唔住自己 #堅豐廚房 #聰明燒 #foodie雙重享受
🍢 **堅豐廚房X聰明燒|工廈藏住呢串燒驚喜!**

🌟 **鹹檸七|靈魂救星!**

🍆 **蒜蓉燒原味茄子|跪低級蒜香!**

🌶️ **經典酸菜魚|酸辣暴擊!**

估唔到呢間觀塘工廈入面嘅串燒店有咁多選擇👏🏻而且食材用料講究,價錢都好合理👍🏻其實每串串燒都已經調好味😋但如果係重口味同鐘意食辣嘅人士,呢度仲有唔同程度嘅辣椒粉可以加,好窩心呀! 串燒:- 雞橫膈膜:$20呢個部位唔係好多串燒店有賣,肉質好有咬口,而且又有油香👍🏻 - 串燒日式燒豆卜:$18好難得豆卜都可以燒得咁脆,而且完全無燶,勁👍🏻 - 雞皮夾大葉雞肉串:$24好特別,因為有雞皮,所以啖啖肉嘅同時又滿口油香 - 燒雞皮串:$24超級脆!好似食緊薯片咁,大推! - 日式燒鮮白鱔:$48用左日本嚟嘅白鱔,肉質好彈牙! - 燒魷魚串:$22- 王牌燒菠蘿:$24 小食:- 泰式生菜包新鮮豬肉:$78豬肉調味已惹味,酸酸辣辣咁,好開胃 - 蒜蓉燒原條茄子:$32海量嘅蒜蓉,而且茄子燒到軟身,唔會乾 主菜:- 蟹肉蟹子鰻魚炒飯:$128個飯炒得勁香,但唔會油,而且好多料,啖啖都食到鰻魚同洋蔥粒,正👍🏻 飲品:- 鮮愛文芒果沙冰:$38用左真嘅台灣愛文芒果打成冰,好甜好香☺️ - 咸檸七:$20好refreshing! 而且用料無手軟,咸柑橘味道好出,鐘意咸檸七嘅人唔好錯過! 味道:🤤🤤🤤🤤🤤/
估唔到呢間觀塘工廈入面嘅串燒店有咁多選擇👏🏻
而且食材用料講究,價錢都好合理👍🏻
其實每串串燒都已經調好味😋
但如果係重口味同鐘意食辣嘅人士,
呢度仲有唔同程度嘅辣椒粉可以加,好窩心呀!

串燒:
- 雞橫膈膜:$20
呢個部位唔係好多串燒店有賣,肉質好有咬口,而且又有油香👍🏻

- 串燒日式燒豆卜:$18
好難得豆卜都可以燒得咁脆,而且完全無燶,勁👍🏻

- 雞皮夾大葉雞肉串:$24
好特別,因為有雞皮,所以啖啖肉嘅同時又滿口油香

- 燒雞皮串:$24
超級脆!好似食緊薯片咁,大推!

- 日式燒鮮白鱔:$48
用左日本嚟嘅白鱔,肉質好彈牙!

- 燒魷魚串:$22
- 王牌燒菠蘿:$24

小食:
- 泰式生菜包新鮮豬肉:$78
豬肉調味已惹味,酸酸辣辣咁,好開胃

- 蒜蓉燒原條茄子:$32
海量嘅蒜蓉,而且茄子燒到軟身,唔會乾

主菜:
- 蟹肉蟹子鰻魚炒飯:$128

飲品:
- 鮮愛文芒果沙冰:$38
用左真嘅台灣愛文芒果打成冰,好甜好香☺️

- 咸檸七:$20

味道:🤤🤤🤤🤤🤤/5
性價比:🤤🤤🤤🤤🤤/5
  • 燒雞皮串
  • 蟹肉蟹子鰻魚炒飯
裝修簡約工業風,裝修簡單但乾淨企理,最啱同三五知己嚟呢度食飯傾計。平民價錢,高質享受!串燒同海鮮都做得好出色📍串燒系列(燒雞肝、焼雞心、燒雞腎、燒雞軟骨、泰式炸蝦餅) 雞雜系列個個都係精品,雞肝外脆內嫩,一啖咬落仲有汁水噴出嚟,香口得嚟又唔會有腥味。雞心同雞腎都係入味十足,個醬汁香濃惹味,食落有啲微辣,超開胃!雞軟骨就爽彈有嚼勁,食落好過癮。至於泰式炸蝦餅,香脆得嚟又有蝦嘅鮮甜📍古法燒鰂魚魚皮燒到金黃香脆,肉質嫩滑多汁,仲有陣陣炭火香味,絕對係有水準嘅手藝。😋 最抵讚係佢嘅醬汁,微甜微鹹,同鰂魚完美融合,令每一啖都充滿層次感。啲魚肉唔會有魚腥味,就算唔係太鍾意食魚嘅人都一定會啖啖清光!📍蒜蓉燒生蠔新鮮肥美嘅生蠔上面鋪滿蒜蓉,燒到金黃香脆,蒜香撲鼻!💯 生蠔鮮甜多汁,個頭仲要大大隻,一啖咬落滿口海洋鮮味,配上香濃蒜蓉,簡直係絕配!個蒜蓉唔會搶咗生蠔嘅鮮味,反而提升咗佢嘅層次📍鮮愛文芒果沙冰 & 咸檸七愛文芒果沙冰真係夏日必飲!芒果香甜新鮮,啲冰沙綿密順滑,食完串燒後飲呢杯真係消暑解膩一流。🥭 而咸檸七就充滿港式特色,酸酸甜甜,加咗啲鹹檸檬更添風味,配串燒就啱啱好,開胃又解膩!老闆仲好好人

📍串燒系列(燒雞肝、焼雞心、燒雞腎、燒雞軟骨、泰式炸蝦餅)

📍古法燒鰂魚

📍蒜蓉燒生蠔

📍鮮愛文芒果沙冰 & 咸檸七

老闆仲好好人送左兩碗綠豆沙😋😋小店既溫暖🫶🏻
2025-07-18 55 瀏覽
見到觀塘新開咗一間串燒店就去試吓古法燒鯽魚🐟冇試過串燒店嘅燒魚可以咁多汁,一啲都唔乾,而且好嫩滑,鯽魚入邊讓左香茅等等嘅香料,再配埋餐廳特別調配嘅青檸辣汁,好味串燒🍗厚切牛舌、炭燒豬頸肉、燒雞軟骨、燒台式蜜糖腸、燒雞扒串🍋重點係青檸辣汁,比其他舖頭冇咁鹹,而且好清新全部嘢食點都變得更加好味芒果沙冰🍹呢杯超級好飲,極度濃稠同埋多芒果肉,飲落去唔似落糖水,飲得出係芒果果肉嘅香甜鹹檸七🍹將話梅肉打碎咗融入成杯嘢飲入面,對比其他餐廳飲嘅鹹檸七更加濃郁燒蠔🦪食得出好新鮮,配左大量香蒜,非常惹味,但同時唔會蓋過蠔嘅香味食物質素全部都有水準,睇得出老闆好俾心機燒,全部嘢食都保留到肉汁,唔會燒到好乾,座位上都坐得幾舒服😆最後埋單俾錢三百幾蚊,價錢非常合理
見到觀塘新開咗一間串燒店就去試吓

古法燒鯽魚🐟

串燒🍗
厚切牛舌、炭燒豬頸肉、燒雞軟骨、燒台式蜜糖腸、燒雞扒串

芒果沙冰🍹

鹹檸七🍹

燒蠔🦪

最後埋單俾錢三百幾蚊,價錢非常合理
2025-07-14 77 瀏覽
一到lunch時間就周圍去搵嘢食,觀塘工廈好多優質餐廳。今日嚟到位置觀塘成業大廈的堅豐廚房X聰明燒,味道有驚喜,價錢又吾貴,值得一試日式瀑布滑蛋牛肉丼飯日式滑蛋入口順滑,富有蛋香,配日式醬汁牛肉,肉質幼嫩又入味,味道層次感豐富,好滿足泰式肉碎太陽蛋飯泰式肉碎份量十足,帶點微辣,配上流心太陽蛋,送飯一流自家製蘋果雪梨水自家製蘋果雪梨水,清甜又解渴,甜度恰當,絕對是夏天恩物整體來說,環境尚算闊落食物味道唔錯,價格相宜,性價比高之選

日式瀑布滑蛋牛肉丼飯

泰式肉碎太陽蛋飯
泰式肉碎份量十足,帶點微辣,配上流心太陽蛋,送飯一流

自家製蘋果雪梨水
自家製蘋果雪梨水,清甜又解渴,甜度恰當,絕對是夏天恩物

整體來說,環境尚算闊落食物味道唔錯,價格相宜,性價比高之選

2025-06-20
午餐
2025-07-10 80 瀏覽
王牌燒菠蘿:外皮少少焦香,酸酸甜甜多汁,開胃醒神。燒越式豬肉串:軟滑多汁。燒雞皮串:卜卜脆。燒雞軟骨串:外酥內嫩。燒雞心:有嚼勁,爽脆。燒雞肝:軟滑嫩多汁,味道濃郁。泰式生菜包新鮮豬肉:勁多蔥、莞茜、乾蔥等配料,提升左味道同埋口感,微辣,包埋生菜一齊食爽脆。蒜蓉燒原條茄子:辣粉、蔥,當然吾少得勁多蒜蓉,好好味。仲有孜然(吾辣)、香辣(微辣粉)、變態辣(小心)同麻辣(中辣)粉提選擇。食物準備需時耐心等待,如果係三五知已傾傾計慢慢食推介。
王牌燒菠蘿:外皮少少焦香,酸酸甜甜多汁,開胃醒神。

燒越式豬肉串:軟滑多汁。

燒雞皮串:卜卜脆。

燒雞軟骨串:外酥內嫩。

燒雞心:有嚼勁,爽脆。

燒雞肝:軟滑嫩多汁,味道濃郁。

蒜蓉燒原條茄子:辣粉、蔥,當然吾少得勁多蒜蓉,好好味。

食物準備需時耐心等待,如果係三五知已傾傾計慢慢食推介。
2025-07-07 70 瀏覽
每次去工廈入面嘅餐廳都有種自成一角同別有洞天嘅感覺坐喺入面同朋友傾計食野最放鬆晚上7點幾好多嘢賣曬包括魷魚鬚、菜苗等等可見受歡迎程度個咸檸7抵讚飲到果肉好足料咸味好夠食串串最解渴炸雞絲粉漿調味充足可以不用點醬原條燒茄子幾多汁以蒜蔥調味無蓋過茄子本身甜味仲有4種辣度自由控制點落自己話事串燒拼盤雞肉燒完仲好滑翠玉瓜+甜醬有微炭燒味方形豬肉粒口感好好部位揀得好燒完唔會成口油加咁泰式辣汁有加分牛肉味好濃郁
每次去工廈入面嘅餐廳
都有種自成一角同別有洞天嘅感覺

坐喺入面
同朋友傾計食野最放鬆

晚上7點幾好多嘢賣曬
包括魷魚鬚、菜苗等等
可見受歡迎程度

方形豬肉粒口感好好部位揀得好
燒完唔會成口油
加咁泰式辣汁有加分

牛肉味好濃郁
觀塘多野食就人人都知,今次黎到既呢間隱世串燒店,真係令人好有驚喜。店內裝修特別,牆壁上掛著以三國為主題的特色漫畫,營造出一種獨特的氛圍。座位寬敞,非常適合朋友聚會,三五知己把酒談天,環境幾舒適。菜單上的選擇好多元化,涵蓋了中、泰、日等多種風味,例如是酸菜魚、烤魚雞煲、泰式咖喱,等等,任君選擇。值得一提的是,這裡的價格頗為親民,份量也相當可觀。我地試左香葉肉碎炒飯。一上枱feel到好有鑊氣,米粒炒得乾爽,唔會覺得好油。香菜的清香與香辣既肉碎互相配合,食到停唔到口。作為小食的豬肉燒賣也不容錯過,外皮脆口,內裡軟嫩,完全不會感到乾柴。此外,他們的串燒性價比高,最鍾意厚切牛脷,焦香軟熟。而燒菠蘿更加汁多味甜,十分可口。總體來說,這間隱世串燒店的食物水準相當高,每道菜都讓人感到滿意。絕對值得更多人來探索與品嚐!

2025-07-02
  • 香葉肉碎炒飯
2025-06-30 49 瀏覽
🥢 椒鹽雞泡魚乾配沙律醬雞泡魚乾燒到岩岩好,唔會太乾仲有水份好juicy😛配啤酒一流🙈-🥢 錫紙蒜蓉牛油焗雜菇雜菇焗到好香,醬汁食落好惹味,但但又唔會有牛油嗰種油膩感🥰-🥢蒜蓉燒生蠔生蠔最少要叫兩隻,生蠔肥美飽滿,keep到好juicy唔乾🥰上面鋪滿生蒜同炸蒜,食落口感豐富又唔會嗆左海水味,而且生蠔好大隻漲卜卜,一啖填滿個口好滿足😆-🥢 香葉肉碎炒飯必叫💕見到每枱都有叫,一上菜就知道原因🤣炒飯炒到粒粒分明,食落有陣陣香葉味,雖然食多幾啖有啲鹹,但係好惹味🥰-🥢 鹹檸七/西檸梳打
🥢 椒鹽雞泡魚乾配沙律醬

🥢 錫紙蒜蓉牛油焗雜菇
雜菇焗到好香,醬汁食落好惹味,但但又唔會有牛油嗰種油膩感🥰

🥢蒜蓉燒生蠔

🥢 香葉肉碎炒飯

🥢 鹹檸七/西檸梳打
2025-06-17 91 瀏覽
碳烤豬頸肉好好食,外皮烤得焦脆,內裡肉質卻柔嫩多汁,每一口都是肉的香氣和炭火的煙韌味混合著,讓人回味無窮。燒雞腎串的口感稍微帶點鹹,但火候拿捏得當,口感滑嫩,是個不錯的開胃小食。至於燒雞軟骨串和燒雞肝串,軟骨部分外焦裡嫩,肝串則香濃而不膩,是我這種喜歡雞肝的人的極佳選擇。串燒翠玉瓜的清新口感為這頓餐點增添了不少亮色,與肉的濃郁風味形成鮮明對比,非常爽口。泰式生菜包新鮮豬肉,豬肉處理得恰到好處,不柴也不油膩,與香草和蔬菜的組合讓人精神一振,非常特別。地上最強地瓜丸,甜度適中,是個極好的甜品選擇。日式燒豆卜串則是豆香四溢,咬一口下去,豆卜的獨特口感和炭火的香氣互相呼應,真是美妙至極。鹹0七同樽仔薏米水作為解膩的好夥伴,清甜爽口,非常適合作為燒烤後的解渴飲品。總的來說,這頓燒烤的食材選用和調味都讓人非常滿意,每一口都是一種享受。真心推薦給每一位串燒愛好者!

地上最強地瓜丸,甜度適中,是個極好的甜品選擇。

2025-06-11
2025-06-16 113 瀏覽
1️⃣#日式洋蔥豚肉瀑布滑蛋丼飯丼:這個丼飯的賣相非常吸引!🤩蛋液煎得恰到好處,嫩滑可口,與飯和配料混合在一起,每一口都充滿驚喜!豚肉份量十足,洋蔥的甜味與豚肉的鮮味完美融合,醬汁鹹甜適中,非常開胃!😋 配上滑蛋,口感更豐富,整體來說是一道令人滿足的丼飯!👍2️⃣ #泰式肉碎飯+太陽蛋:泰式肉碎飯香辣惹味,肉碎份量十足,配上太陽蛋,蛋黃流心,與香辣的肉碎完美搭配,口感豐富多層次!🌶️ 喜歡泰式風味的朋友一定不能錯過!🌟3️⃣#樽仔蘋果雪梨水(凍):炎炎夏日,來一杯清涼解渴的樽仔蘋果雪梨水最適合不過了!🍹 蘋果和雪梨的香味清新自然,甜度適中,不會過於甜膩,是解膩的好選擇!💯4️⃣ #樽仔薏米水(凍): 自家製嘅健康飲品好足料,味道又好,薏米水健脾去濕,好岩依家天氣潮濕,或身體偏濕時飲用,餐廳的飲品真係好貼心又健康❣️總體來說,堅豐廚房×聰明燒的菜式美味可口,份量十足,價格超值,環境舒適,服務也很好!下次一定會再黎試其他菜式!🥰

2025-06-13 135 瀏覽
收工同左一個好耐冇見的閨蜜、去食個飯、就一於近近地係閨蜜公司對面食個晚飯、去了一個樓上餐廳、估不到觀塘都有幾多樓上餐廳!🍽️🍽️🍽️🍽️♨️♨️♨️🍽️🍽️🍽️🥄👅 泰式生菜包新鮮豬肉 $78👅🥢生菜包豬肉碎加加洋蔥、食時有爽脆口感、加上微辣的洋蔥、特出泰式香料的清新。🥄👅咖喱角$38/泰式春捲 $38👅🥢金黄酥脆三角包,热辣薯仔咖喱馅浓香绵密,蘸薄荷酱解腻!加上春卷、入面有蔬菜,可以解咖喱的膩感。好彩我想講。🥄👅炭燒豬頸肉 $38👅🥢焦脆外皮裹著粉嫩肉芯,炭火香滲入每一絲纖維!肥脂部位烤至半透明,入口彈牙爆汁,蘸酸辣青檸醬更醒胃。平靚正之選。♨️燒雞軟骨串1串$28;油炸的香脆、軟骨的嚼勁♨️燒雞腎串1串$28;脆彈不韌,咔嚓嚼勁帶臟器甘香!♨️燒雞皮串$24:格格脆的雞皮♨️串燒日式燒豆卜$18:外脆內軟。♨️日式燒鮮白鱔 $48:肉質鮮嫩彈牙。

🍽️🍽️🍽️🍽️♨️♨️♨️🍽️🍽️🍽️
🥄👅 泰式生菜包新鮮豬肉 $78👅🥢
🥄👅咖喱角$38/泰式春捲 $38👅🥢
🥄👅炭燒豬頸肉 $38👅🥢
♨️燒雞軟骨串1串$28;油炸的香脆、軟骨的嚼勁
♨️燒雞腎串1串$28;脆彈不韌,咔嚓嚼勁帶臟器甘香!
♨️燒雞皮串$24:格格脆的雞皮
♨️串燒日式燒豆卜$18:外脆內軟。
♨️日式燒鮮白鱔 $48:肉質鮮嫩彈牙。