HIKARI

2022-06-22 55 瀏覽
🔖 𝑯𝒊𝒌𝒂𝒓𝒊 |𝑻𝒔𝒖𝒆𝒏 𝑾𝒂𝒏難得Weekend可以去遠啲就去咗荃灣🤭~見到呢間Cafe幾多好評就決定試試佢!.餐廳裝修行文青風,以木色同米色做主調所以整體感覺好悠閒、好舒服。因為Cafe一共有兩層所以空間感十足🙌🏻。採用左玻璃設計,所以採光度也很好~.食物種類唔算好多,試咗三種配料自選吐司,有雞胸、牛油果同煙三文魚。佢嘅自家製芝士醬配埋牛油果、三文魚都好夾,成個感覺好清新、健康!🤙🏻反而雞胸個邊就略嫌有少少單調。如果分一半牛油果配雞胸可能會冇咁寡。 🥑 另外,叫左個慢煮美國安格斯牛板腱新奧爾良飯,厚切牛板腱有三大塊,十分足料!.甜品本身想試下Dirty Tiramisu ,點知下午去到已經賣曬。🥹 叫左個芋泥流心巴斯克芝士蛋糕,呢個配搭第一次見。個芝士蛋糕幾出色,入口即溶。個芋泥都好食,但兩者融合度沒有很高🫣。.因為上網見佢啲拉花好靚,所以堅持叫咗杯竹炭咖啡。可能因為Weekend多人所以得個心😂。味道方面冇咩竹炭味又冇咩咖啡味,下次會正正常常叫番杯咖啡🙇🏻‍♀️。* 三種配料自選吐司 (雞胸、牛油果、煙三文魚+$10) $78* 慢煮美國安格斯牛板腱新奧爾良飯 $138* 芋
🔖 𝑯𝒊𝒌𝒂𝒓𝒊 |𝑻𝒔𝒖𝒆𝒏 𝑾𝒂𝒏

* 慢煮美國安格斯牛板腱新奧爾良飯 $138
* 芋泥流心巴斯克芝士蛋糕 $68
* 竹炭咖啡 $44 (跟餐$-15)