早排咁啱經過見到大埔間 Superdon 變身做咁蠟筆小新主題餐廳🤨,加上出咗個每日限量供應50份嘅「雪糕咖喱飯」系列menu,作為勇者嘅我🦸🏻‍♀️梗係要身先試伏啦~點知⋯⋯🤦🏻‍♀️唉⋯⋯其實 Superdon 之前食過幾次都覺得唔錯🍚,特別係啲慢煮牛同鵝肝丼嘅性價比都ok,加上見今次蠟筆小新主題都好有心思,唔止牆身貼晒小新一家同佢嘅幼稚園同學嘅裝飾🍭,特別 menu 仲超有小新搞鬼嘅風格,將早排紅極一時嘅忌廉湯烏冬改變,變成雪糕咖喱飯,仲插咗支角色旗仔加持👍🏻,心思真係滿分㗎!🍛雪糕咖喱豬扒飯套餐 $118雪糕咖喱飯套餐除咗有主角「雪糕咖喱飯」,仲可以自選吉列豬扒、炸雞、牛肉和海鮮其中一個配料。隨餐附有腐皮壽司、味噌湯同特飲,咁豐富,用嚟打卡一流!😆但食落就真係⋯⋯🍦雪糕咖喱豬扒飯咖喱豬扒飯上面加咗半支阿波羅雲呢拿甜筒 (🤔唔知師傅點先可以切得咁整齊),大家都知阿波羅雪糕一向偏甜,仲要加埋朱古力醬,梗係非常非常甜,但咖喱微微辣之外,其實好鹹。混合一齊食,冰火交融同時極甜極鹹交加,味道真係非筆墨可形容😆!咪以為分開食塊豬扒就唔會出事,可惜佢塊豬扒放咗喺飯同咖喱中間,以雪糕喺最面,所以⋯
雪糕咖喱豬扒飯套餐

雪糕咖喱豬扒飯套餐

🍛雪糕咖喱豬扒飯套餐 $118
雪糕咖喱豬扒飯

🍦雪糕咖喱豬扒飯
咖喱豬扒飯上面加咗半支阿波羅雲呢拿甜筒 (🤔唔知師傅點先可以切得咁整齊),大家都知阿波羅雪糕一向偏甜,仲要加埋朱古力醬,梗係非常非常甜,但咖喱微微辣之外,其實好鹹。混合一齊食,冰火交融同時極甜極鹹交加,味道真係非筆墨可形容😆!咪以為分開食塊豬扒就唔會出事,可惜佢塊豬扒放咗喺飯同咖喱中間,以雪糕喺最面,所以⋯⋯都係一齊食吧!!!
🍣腐皮壽司
經過味蕾衝擊後,腐皮壽司反而佢最正常嘅食物!微甜嘅腐皮,普普通通,起碼入到口!
🍹動感超人芒果特飲
動感超人芒果特飲個名得幾鍾意!佢味道清爽,帶微微芒果果香,雖然都係偏甜,贏在可以沖一沖雪糕咖喱豬扒飯嘅味道,解一解甜膩感。
雪糕咖喱豬扒飯
最後⋯⋯