2024-06-25
小編喺米線關注咗角度見到新蒲崗有一間好出名嘅米線,所以今次再試吓,店舖除咗米線出名之外仲有小食都好吸引🤩今次小編就揀咗個招牌魚腐米線配秘製酸辣湯,另外再加咗幾個配料麻辣雞球+墨魚頭+豆卜+腐竹,超級大滿足😊,湯底好特別,酸味濃辣味夠香,而且麻辣雞球好Juice,鍾意食麻辣嘅朋友一定要叫,墨魚頭好爽,豆卜同枝竹吸晒啲湯嘅味道另外店舖另一個主打就係豆花撈米線,真係有豆腐花喺個碗裏面,今次小編就轉咗淮山麵同豆腐花撈埋一齊吸晒啲汁,相當重口味🤣,正!另外,仲加咗個腩肉,墨魚春卷,魚腐,濃濃嘅滷水汁腩肉,再加上招牌嘅魚腐,正! 至於小食方面,就叫左好多款share : 炭燒原塊豬頸肉+ 脆炸珍寶韭菜餃+ 自家製手作蝦多士+ 八味豆腐極力推介佢哋嘅炭燒原塊豬頸肉,豬頸肉燒得好香好脆身,炸韭菜餃好大隻,裏面好多韭菜餡料,蝦多士香脆味鮮,鮮蝦彈牙爽口最後仲叫咗兩杯特色飲品檸檬利賓納+檸檬益力多,檸檬益力多可以解辣,估唔到呢個配搭都幾好飲,至於檸檬利賓納飲落去就覺得好清爽🤗