2017-04-21 478 瀏覽
呢日天氣涼涼地, 有事到銅鑼灣, 經大坑, 咁難得黎到又到食飯時間, 又咁0岩天氣唔算太熱, 食大排檔都幾得意, 就黎呢家出名既大排檔食下.座低睇牌見到無乜選擇, 但明顯有個叫招牌, 咁就叫黎試下, 跟杯熱飲。個飯黎到, 睇落似蛋包飯, 叉燒平均在蛋面上, 蛋又平均薄薄覆在飯面, 飯量適中, 配番成個份量, 好誠意。炒蛋炒得熟中帶微生, 變得好滑好香, 叉燒係揀手貨, 全部食到, 唔會太肥太瘦甚至三尖八角既質素。另配膠兜豉油。成個飯送到上黎,  因為叉蛋本身就易配, 但成個餐就係一個好細心既做法, 令人食得開心。熱飯用紙杯上, 紙杯用上厚質杯, 查落手都唔會熱, 而且目測又比較大杯, 感覺抵飲。枱面有匙, 叉, 竹筷子, 質量也是較堅固一種, 用完即棄, 省卻人手, 做法快妥。大數50蚊既價錢, 食到咁既質素, 算係物有所值

座低睇牌

大數50蚊既價錢, 食到咁既質素, 算係物有所值
題外話/補充資料: 因為座排檔, 飯由對面廚房運送過黎, 呢樣野就感覺唔係太好, 好在無落雨, 落雨就無0西mood.
2017-04-20
5 分鐘 (堂食)