2019-09-22 109 瀏覽
今天同朋友在熊貓行開街找野食,見到熊貓酒店對而有間「樓下冰室」,就走去試下!雖然好鐘意食茶記,但是都會怕好迫而且唔夠光果d,依到完全無依個問題,地方光猛又環境乾淨,第一印象已不錯👍入到去先知原來依到是瑞士雞脾同番茄湯專門店~~雖然佢都有一般的碟頭飯但我同朋友都決定要食佢地的招牌菜,我叫了個「招牌瑞士汁雞脾配牛油厚多士及栗米什果沙津」,朋友們分別叫了「特色番茄濃湯通粉配牛乳炒蛋及德國腸,另加豬潤」、「特色番茄濃湯通粉配牛乳炒蛋及素食」、外加多個芝士煎蛋菠蘿包和芝士肉醬焗薯角個芝士煎蛋菠蘿包夠熱而且份量足,正!個芝士肉醬焗薯角重要堆到山咁高,只是三十蚊蚊依個價依個份量真係喜出望外啊!佢的招牌菜瑞士雞脾同蕃茄湯也真是是實至名歸,瑞士雞脾夠晒入味又唔咸,而且夠大隻很好食,蕃茄湯通粉食得出真料實料實係用蕃茄煲出黎,無落味精食完唔會狂飲水,而且真心想講,佢跟餐果塊牛油厚多士真係又香又脆,好少有在茶記食到咁高質的多士~超級好食,真係值得推薦!還有依到的菠蘿冰用料十足,成半杯菠蘿,正!依間野真係不錯,遲d可番兜再刷過😋😋👍+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我

+++++++++++++++
如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊