2020-02-19
放左工又黎厚福街搵食😋 之前經過幾次見到依間拉麵店都有人排隊 今日難得唔洗排 當然係狗衝入去✌︎('ω')✌︎.依間拉麵店只有三款主打拉麵: 分別係妹の選択 (慢煮豬肩肉)、弟の選択(火灸豬腩肉) 同 料理長の選択 (慢煮豬肩肉+火灸豬腩肉)✨ 對於有選擇困難既朋友絕對友好🤣 因為只需三選一 哈哈哈.而作為肉肉控既我就梗係why not both 咁揀左料理長の選択🤗.🍜 料理長の選択 $98 (玉子+ $10)我食拉麵既習慣 係食之前先試下個湯頭🤤 湯底用上新鮮既桶骨再加左魚乾去熬製 一飲落去就飲到滿滿既骨膠原超濃既豚骨味 而且格外鮮甜👍🏻 而麵條比較幼身 麵質彈牙 沒有煮得太稔 時間岩岩好😋.慢煮豬肩肉肉質非常腍軟 但略微切得薄左少少 如果厚返d 口感應該會更好😉 火灸豬腩肉係睇住廚師即場用火槍燒🔥燒到外皮略帶燒焦 食落夠晒香口~我個人會鐘意火灸豬腩肉多d😍..天寒地凍食返碗熱辣辣既拉麵 個人即刻warm 晒😌 滿足(*≧∀≦*)
🍜 料理長の選択 $98 (玉子+ $10)
天寒地凍食返碗熱辣辣既拉麵 個人即刻warm 晒😌
滿足(*≧∀≦*)