2016-08-31 101 瀏覽
去開銅鑼灣行街, 行到熱熱地於是就去搜羅下日式甜品, 最後就去左試hysan入面既京林屋。香港限定芭菲 - 抹茶雪糕好濃好滑, 入面仲有紅豆、白玉、厥餅同啫喱, 賣相一流, 女士必定相機先食。特製林屋抹茶全餡蜜 - 入面既厥餅加埋抺茶粉令到口感層次更豐富, 白玉煙煙un un好軟Q, 抹茶雪糕非常香濃, 如果覺得唔夠甜既仲可以加蜜糖。特濃焙茶雪山 - 可以將焙茶雪糕、綿冰同白玉一齊食, 等雪糕溶溶地撈埋冰更好味。食到去底仲會有d啫喱添。同樣, 覺得唔夠甜可以再加蜜糖。抺茶芝士蛋糕set - 芝士同抹茶既比例調教得剛剛好, 味道非常香濃。另外仲會有红豆、白玉同埋抹茶雪糕, 夾埋一齊食口感更好。跟set既萄葡煎茶

跟set既萄葡煎茶