2021-06-27
下午茶,一般俾人感覺份量吾多,今日呢個下午茶打破傳統觀念,好大份,食到好飽。附近有錶位方便泊車。餐廳面積很大,以卡位為主,剛好在轉角處,透過玻璃窗可以見到出面街景。泰式墨丸湯河$38估唔到好大碗河粉,有四粒墨丸,界開左更容易煮熟煮熱,湯清新吾算好咸,感覺比較健康。香茅豬扒撈檬$45份量足夠,豬扒已經處理成一件件,唔係一大塊果種,所以都方便咬嚼。串燒豬+雞(跟餐+$35)味道很濃郁,好多泰國醬汁搽満整串肉粒。蒜蓉包4件(跟餐+35)蒜蓉包好厚又大件,搽咗好大量嘅蒜茸,令本身無味嘅蒜蓉包增加味道。如果熱啲就更好。菠蘿冰/龍眼冰(特飲跟餐+8)菠蘿冰味道好清新,有菠蘿粒,時令而解渴。龍眼冰真係有成半杯係龍眼肉,好甜有龍眼香味,好啱女仕飲,滋潤補血。酸辣鳯爪沙律$88酸辣味好開胃,鳯爪爽口,配菜有紅蘿蔔絲和洋蔥絲。甚是健康嘅菜式。雖然說係Q版下午茶。其實份量一點也吾少,而且可以跟餐加小食和飲品,無加一又真係好抵食。
泰式墨丸河
泰式墨丸湯河$38
香矛豬扒撈檬
香茅豬扒撈檬$45
串燒雞+豬(跟餐小食)
串燒豬+雞(跟餐+$35)
味道很濃郁,好多泰國醬汁搽満整串肉粒。
蒜蓉包(跟餐小食)
蒜蓉包4件(跟餐+35)
龍眼冰(菠蘿冰)
菠蘿冰/龍眼冰(特飲跟餐+8)
酸辣鳯爪
酸辣鳯爪沙律$88