2022-03-26
今天在荔枝角的D2商場行街,人流開始多,所以便選擇了去荔枝角地鐵站附近尋找美食,在地鐵站附近有一間地舖,主要是食西餐和薄餅的,中午的價錢不太貴,所以便決定試一試。我看見餐廳的大部份人也是選擇中午的lunch set。我選了夏威夷風情薄餅、炸意大利辣肉腸鮮車里茄凱撒沙律、肉醬千層麵。每個餐都會有一杯飲品和一碗洋蔥湯,另外可以加$28追加精選美食,今次我選了卡津味薯條配芝士醬。首先來到的是夏威夷風情薄餅,個pizza足9寸,非常夠份量,同朋友2個人食都夠食。火腿咸咸地,配搭酸酸甜甜的菠蘿,再加埋黃椒、辣椒同番茄醬,夾!批係比較薄,脆口又唔會太厚身,食到薄餅上的醬汁和濃厚的芝士味。沙律的份量很多,沙律菜很清新,10分適合配搭辣肉腸和惹味的芝士條肉醬千層麵的配料充足,基本上每一啖都會食到肉碎,麵身又唔會太乾,值得推介。薯條香口惹味,加上本身有少少辣味,點埋芝士醬黎食真係好正!
薯條香口惹味,加上本身有少少辣味,點埋芝士醬黎食真係好正!