餐廳: 添好運點心專門店
資訊:

2012-03-20 11 瀏覽
之前已經等過一次,但等太耐就走了,今次終於等了35分鐘。坐下後不久第一個點心就到,因為佢重急過你。波鑼义燒飽,名不虛傳,暖暖的飽,皮脆,义燒唔會太多醬,味道剛剛好。跟住蝦餃,體績較一般酒樓的細,皮薄,不過蝦就無吔鮮味。如果講蝦餃,我都係比較喜歡上環的桃X源,不過當然價錢就貴一陪。再來鳳爪,鹵水汁幾好味,也不會太多醬汁,但稍為瘦一點,不過唔夠熱。又來牛肉腸粉,又係唔夠熱,重差D揾唔到牛肉,鼓油又無吔味,體績也細小。蒜味春卷算是較好的點心,幾香蒜味,皮又夠脆,份量也足。最後甜品係桂花榚,比較甜,但夠香。服務不是很好,也不是很差,但隣座的客人其中一位遲到就成日被伙記問。六個點心加兩位茶 $121 埋單。總結係抵食,例如蝦餃 $22,比中環酒樓平一半,但非特別好食。
之前已經等過一次,但等太耐就走了,今次終於等了35分鐘。

坐下後不久第一個點心就到,因為佢重急過你。

蒜味春卷算是較好的點心,幾香蒜味,皮又夠脆,份量也足。

最後甜品係桂花榚,比較甜,但夠香。

2012-03-18
35 分鐘 (堂食)