2022-10-27 62 瀏覽
今次同老公黎到霜瀛食我最愛既omakase,真係物超所值呀!我地食$1580/位既霜👨🏻‍🍳前菜已經好吸睛好好正!梅酒啫喱蕃茄令蕃茄有輕輕既酒味,口感好好又好香🍅水母剌身口感好特別,有淡淡既鮮味😋白粟米都好清甜🌽甜黑豆唔會太甜,但又有咬口,好味!比較少有omakase有得食既生蠔更吸引🦪鮮鳳日趾生蠔,係北海道出產,配上酸汁啫喱,蔥同菊花,好鮮味生蠔又好肥美,好滿足!🤤另外特別啲既仲有太刀魚🐟煎香到微焦既魚皮配埋薑蓉一齊食,好脆口!魚肉又好鮮甜,好好食!🤪壽司方面全部都好出色,包括一定唔少得既海膽。而中拖羅壽司特別正!壽司上面加佐魚子醬,清心大間出產既中拖羅更加係一入口就溶開咁,魚味超濃,食完直情有幸福既感覺!🥰