2020-11-18
見到元朗倫哥$198任食雞煲+邊爐,於是便和朋友黎吃﹗先在門口位置量度體温,餐廳環境寬敞,坐得舒適。雞煲有多種辣度可以選擇,我們選了小辣,上枱時,店員說上既係生雞,需要每兩分鐘翻炒一次,8分鐘內共炒四次。雞煲有蒜頭、芫茜、紫洋蔥等加上多種香料製成, 開蓋聞到香濃惹味,經過不斷翻炒,雞件相當入味,雞肉嫩滑多汁,又不油膩﹗雞煲無限量添加,之後加湯轉打邊爐,有三款湯底供選擇,包括蕃茄、雜菌、酸菜魚。我們選了酸菜湯,有酸菜在入面,附送以人頭份量計海鮮盤,海鮮包括鮑魚、蝦、帶子、蜆、青口、脆肉鯇,亦算鮮味﹗客人需要戴上口罩自助取飲品、醬料、火鍋配料,而打邊爐配料種類不少,有不少丸類、瓜菜、鴨血、鵝腸、豬皮等,而肥牛同豚肉則要向店員要求。雞煲邊爐加埋都係$198,食物質數不錯,相當抵食~
雞煲邊爐加埋都係$198,食物質數不錯,相當抵食~