2021-03-02 292 瀏覽
今日同朋友嚟到荃灣食雞煲放題做晚餐,有ABC三種選擇,同朋友平平哋食個A餐,2小時任飲任食,盡興一下!夜晚七點前離座每位唔使$200離場,性價比都高。坐低冇幾耐,主角已經登場,雞煲的香味撲鼻而來,食落味道濃郁,好惹味,同朋友叫咗小辣,辣度帶點辣又唔會嗆口,仲有微微花椒的麻味,個人會再以生洋蔥配雞食,又辣又麻又香,相當重口,but I like it🤣🤣差唔多食完啲雞,就可以開始加湯底打邊爐。一開始以為食放題落單之後要等好耐,點知原來上菜速度好快,用手機落單後唔使5分鐘就到,好有效率!火鍋配料都有好多選擇,牛肉、豬肉、雞肉、遠慮、蔬菜類等等,就算係最平嘅A餐都有海鮮選擇!咁多配料當中,最surprise 係滑牛肉,食落去相當嫩滑同牛味十足!仲有自製響鈴都值得一試,食落冇好重嘅油膩感,幾好!有自助醬料區,自己最鍾意嘅醬汁就係,無限多蒜蓉再加少少紅辣椒、蔥同醬油,我同朋友都覺得用呢個醬汁配肉類,有蒜泥白肉嘅味道😂!最後係自飲的飲品區,唔同雪櫃都有唔同嘅飲品選擇,選擇都好多,自製冬瓜茶飲落微甜,都幾順口舒服,解熱氣一流!