2019-03-17 773 瀏覽
#食左元朗//去學校的路很久沒走最近也換了新的工作所有的追求 是不是缺少了什麼想像著生活 風平浪靜打開了窗戶 突然想起你在的世界 會不會很靠近水星//其實好耐無見D先生 而且都好耐無寫食評再寫 可能只係為左豐富一下生命今次就揀左間越南菜試下!~點解揀呢間呢?係因為呢間越南菜好近路德圍,一出地鐵行一陣就到,附近都頸多好野食,間間食晒我諗都要一定時間。價錢:平均一道菜都唔超過$50,月尾又唔想食得咁頹相信係幾好嘅選擇。環境:唔叫做好精緻,但位置尚算寬落,而且設計仲啲少少越南味道首先出埸嘅係豬頸肉朦粉($45):價錢同其他越南小店差唔多價錢,但呢間嘅豬頸肉好大份,所以好抵食下,雙拼都只係要加$5。而朦粉梗係要加魚露啦,凍冰冰好FRESH AH~蒜蓉牛油雞翼($45):係超推介!勁香牛油味之外,仲有好正嘅蒜蓉味,雞翼又好大隻。好味~仲要係有肉汁架~牛油果軟殼蟹米紙卷($62):米紙圈有米味,軟榖蟹即炸而且有膏,但再感多少少就完美,唔夠咸可以加下魚露既~。越式燒魚:魚應該係倉魚,由於係海魚所以無乜腥味。但好似得一隻魚揀,無得揀其他,但魚係有肉汁而且嫩滑既,但大條少少會更好。牛肉沙律($58):呢
#食左元朗
打開了窗戶 突然想起
你在的世界 會不會很靠近水星//
其實好耐無見D先生 而且都好耐無寫食評
再寫 可能只係為左豐富一下生命
今次就揀左間越南菜試下!~

而朦粉梗係要加魚露啦,凍冰冰好FRESH AH~

蒜蓉牛油雞翼($45):係超推介
!勁香牛油味之外,仲有好正嘅蒜蓉味,雞翼又好大隻。好味~

仲要係有肉汁架~

牛油果軟殼蟹米紙卷($62):

牛肉沙律($58):呢個比相像中貴,而且同我相象中嘅西式沙律唔同,係越南嘅味道啊~想地道下都可以試下

飲品
:梛青$20好抵飲,而牛油果特飲都好有牛油果味,兩個都可以一試。
總結:路德圍大把野食,呢間越南菜都幾抵,淨係叫粉麵$50就得,而且質素不俗,可以一試。