2020-07-06
小胖爸媽好愛喝茶,所以小胖一有空都會陪兩老去嘆番一盅兩件,小胖媽的朋友話呢間茶樓好抵喝介紹小胖媽去,食過之後發現真係唔錯,尤其係下午茶時段,真心抵食又好味。小胖和胖爸,胖媽下午茶時段去,去到人好多,但因為個場都幾大,所以等咗一陣就有位坐,因為早餐食得唔多所以我地點了金絲香芋酥,xo醬炒蘿蔔糕,香茜牛肉腸,脆皮燒乳鴿,麻辣口水雞, 原隻鮮蝦餃同野菌炆伊麵,超多嘢食 當然仲有好多其他選擇但我哋只有三個人,所以未食過的等下次再試,因爲每份的份量唔少😆去外面食飯小胖最怕食物太鹹,但呢間的食物調味適中,不會過鹹或淡小胖推佢的麻辣口水雞,佢的口水雞加添了 潮州橄欖菜,有點特别,但和口水雞又意外地夾,佢的辣屬於小辣。脆皮燒乳鴿也推,佢係新鮮燒,熱辣辣,佢的皮好脆而且乳鴿本身的味道已經好足,不需要額外添加嘅鹽,加咗返而太鹹,其他食物質素也不錯,再加上呢個價,真心抵。