2025-06-27
今次同班friend殺上觀塘廣場15樓嘅「校長燒肉日韓料理」,位置唔起眼,但其實開左好多年,地膽一定識!我哋食$298價位,入座店員就叫我哋社交平台打卡讚好,可以免費升級送咗盤限量高級和牛豚肉拼盤,入面有齊美國頂級手切牛、北海道A4和牛肋條、A4黑毛和牛同千歲米豚腩!重點推介北海道A4和牛肋條同黑毛和牛,燒到微焦一咬落去——油香爆出嚟,肉質軟到好似雪糕咁化開,「牛魔王」必食! 自助區亦都豐富:刺身十幾款,大蝦鮮甜到彈牙、帶子厚切細粒無渣,三文魚油潤,仲有榮螺、魷魚⋯⋯回本位之一!燒物區種類好多,雞扒、雞翼、三文魚、雞腎、豬扒、牛仔骨、秋刀魚等等等不能盡錄!食太多肉怕膩?我哋直接開個火鍋,夾左好多蔬菜菇菌平衡下!飲品選擇係酒吧級:生啤任斟!仲有支裝啤酒、水果沙冰芝士奶蓋,試埋cocktail menu嘅蘋果酒草莓芒果沙冰,酸甜清爽夾燒肉一絕!隔離枱阿哥話齋:「出面酒吧飲兩杯都$200,呢度包埋任食刺身燒肉,仲有一盤靚肉送,抵到爛!」 甜品胃記得留位,爽食Mövenpick同Häagen-Dazs等多款,出面買都要幾十蚊一杯嘅雪糕甜品!
食太多肉怕膩?我哋直接開個火鍋,夾左好多蔬菜菇菌平衡下!