2019-02-21 70 瀏覽
之前去開尖沙咀行街, 經過開呢間本佐日本燒肉店, 見到佢室外有得坐有得燒嘢食, 覺得好有氣氛, 所以決定搵日去試一試。 咁啱今日約咗朋友聚會, 就決定試下呢間日本燒肉放題。一入店内發現裝修唔錯,牆上有多款日本poster,加$40啤酒、汽水、清酒任飲,正中間有吧枱位,任飲嘅可以方便隨時order,啱晒喜歡飲酒食燒肉嘅朋友。餐廳以平板落order,非常方便,而且款式非常之多,除了燒肉仲有刺身、海鮮、壽司、野菜、小食、炸物。我們叫了非常多種類,樣樣都好新鮮好好食,唔似其他餐廳放題比啲唔新鮮,或者非常細件食物。本佐沙律、蟹籽沙律、胡麻沙律小食: 枝豆燒肉:西班牙黑豚五花腩、極上牛小排、一口和牛、鷄亦唐揚炸鷄、炸雙皮奶、吉列炸蝦、一口甜薯、炸薯格壽司:三文魚籽軍艦、蟹籽軍艦、三文魚壽司、火灸三文魚壽司、火灸和牛西冷壽司刺身:甜蝦、三文魚、玉子燒、北寄貝、松葉蟹棒、帶子藍妹啤酒包羅萬有,好食到停唔到口,要捧住個肚走。

本佐沙律、蟹籽沙律、胡麻沙律

小食: 枝豆

燒肉:西班牙黑豚五花腩、極上牛小排、一口和牛、鷄亦

唐揚炸鷄、炸雙皮奶、吉列炸蝦、一口甜薯、炸薯格

刺身:甜蝦、三文魚、玉子燒、北寄貝、松葉蟹棒、帶子

藍妹啤酒

包羅萬有,好食到停唔到口,要捧住個肚走。