2023-03-16 35 瀏覽
呢排天氣又變翻有啲凍凍地添☃️,最適合食一啲熱辣辣既邊爐啦😙今次嚟到既餐廳位於上海街,主打港式火鍋🍲,食物方面都有唔少選擇,咁就嚟試一試先🫶🏻❄️滾得飽二人套餐 $396🧊鴛鴦鍋(麻辣+沙嗲)今次湯底選擇左鴛鴦鍋🤩啱晒一個食到辣🌶一個食唔到辣嘅朋友仔🤣麻辣夠晒香濃,麻得嚟又唔會太辣,沙嗲味都幾濃😍仲會食到少少花生碎🥜兩個湯底打邊爐夠晒滋味😼🧊海蝦四隻+花甲六至八隻海蝦🦐夠晒鮮味,肉質彈牙爽口,花甲🐚煮嘅時候吸晒湯嘅味道,咬落去又唔會有沙,食到質素幾好既海鮮👍🏻打邊爐都開心啲😍🧊西班牙無激素豬頸肉肉嘅質素都唔錯🥩肥瘦分布均勻,咬落帶有有豬肉同少量油脂嘅香味🤩肉質都比較淋身,呢個份量兩個人食都幾啱😂🧊手包韭菜餃韭菜餃皮薄餡料夠多😙咬落韭菜味香濃又多汁,韭菜🥬同肉嘅比例啱啱好🧊鮮甜手打鯪魚滑手打鯪魚滑🐟咬落彈牙,唔會一咬落去就散咗,魚肉加入左蔥花調☘️味,去除腥味之餘仲多咗蔥嘅香味整體嚟講食物既質素高之餘,最重要既係食完都唔會覺得好頸渴🥹呢啲凉浸浸既時間,最適合推薦大家嚟呢一間餐廳打邊爐😆一齊圍爐食飯傾下計🤣人均消費💵: $200性格比: 8.5/10好食程度😋:8.5/10回頭指數💓:8/10📍

❄️滾得飽二人套餐 $396

🧊鴛鴦鍋(麻辣+沙嗲)

🧊海蝦四隻+花甲六至八隻

🧊西班牙無激素豬頸肉

🧊手包韭菜餃

🧊鮮甜手打鯪魚滑

人均消費💵: $200
性格比: 8.5/10
好食程度😋:8.5/10
回頭指數💓:8/10

📍滾爺火鍋 (旺角)
旺角上海街428號地舖