2018-09-17
餐廳嘅裝修幾別緻,牆壁都畫咗香港特色嘅風景同埋街道嘅樣貌,仲有麥兜主題嘅畫添,好得意。極上龍蝦湯: 呢個龍蝦湯專登加咗$38轉set嘅,本身以為好似出邊坊間好多龍蝦湯咁水稀稀,但係出乎意料之外喎,呢度龍蝦湯好香濃,不過都係如果可以creamy啲就好喇。.街坊碗仔翅: 味道同坊間碗仔翅冇乜分別,不過比較”傑”同埋好足料!每一啖都好有質感!.南瓜帶子Risotto: 帶子同蜆都幾新鮮好食,蟹子就不過不失啦。risotto沾上南瓜汁都幾好食,不過唔夠creamy。.鐵板燒美國穀飼肉眼: 牛扒叫左三成熟,一上枱就俾鐵板燒到嗞嗞聲。牛扒夠厚身,食哂都未俾鐵板燒到熟哂。伴碟嘅燒茄子,蕃茄仔同長豆都幾好食。薯條都好香脆,份量多啲就好喇😂.飲品方面,我哋點咗一杯熱檸茶同埋街坊奶茶。奶茶香濃、幼滑,值得一讚。