2019-09-19 437 瀏覽
今日同女朋友去左食海鮮,諗緊食海鮮火鍋好,定蒸氣鍋好,最後決定食粥底海鮮火鍋😂向銅鑼灣行下行下,見到勁多間辣蟹火鍋,我地見呢一間達順比較大間,就入左去食了😂門口既擺設好靚,即刻充滿期待,可以食一餐好味既海鮮火鍋。原來吾止有海鮮火鍋食,重有小菜。我地一場黎到,緊係照舊食返海鮮火鍋😂佢地食完海鮮鍋,重可以煮埋粥,即係粥底海鮮鍋,正呀😍😍重點係價錢一啲都吾貴,$198一位,好平呀👍🏻👍🏻上菜啦,好大碟,吾食得都睇得😂兩隻蟹大到呢,留意返,兩個人係得一隻蟹,另一位單點的😂😂我地逐樣放落去食,全部都好新鮮,好鮮甜。特別係啲蜆,好大隻,無沙,啖啖肉👍🏻啲蝦同蟹都係勁鮮,我無加過任何調味料,原味都好夠👍🏻再黎係多寶魚,好滑,好甜,但怕食骨既朋友要小心啲😂啲海鮮食晒了,當然係未夠飽啦,食埋其他火鍋配料先。個牛肉都好好味,好有牛味,食埋啲配料都飽左8成。另一個戲玉又黎啦,就係海鮮粥,我地將啲配料加埋落去,再叫店員加飯。好好既係,如果你吾夠飽,想食多啲飯,係可以叫佢比多啲飯做粥😂個粥吸口收晒海鮮既鮮味,勁正,我食左三碗,因為加左飯😂 飽到上心口,真係好抵食。下次一定會約埋三五知己一齊去食粥底海鮮鍋👍🏻

門口既擺設好靚,即刻充滿期待,可以食一餐好味既海鮮火鍋

上菜啦,好大碟,吾食得都睇得😂

兩隻蟹大到呢,留意返,兩個人係得一隻蟹,另一位單點的😂😂
啲蝦同蟹都係勁鮮,我無加過任何調味料,原味都好夠👍🏻

再黎係多寶魚,好滑,好甜,但怕食骨既朋友要小心啲😂

啲海鮮食晒了,當然係未夠飽啦,食埋其他火鍋配料先。

2019-09-18